2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Undorító: Meggyalázták Benedek Tibor emlékét Újpesten

A hétvégén lesz Benedek Tibor tragikus halálának második évfordulója, ám az egykori világklasszis vízilabdázó emléke valakinek annyira szúrta a szemét, hogy meggyalázta az újpesti ikon IV. kerületi falfestményét.

A magyar vízilabda legendás alakja volt Benedek Tibor. A háromszoros olimpiai bajnok, Európa- és világbajnok pólós, 2013-2016 között a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, az International Swimming Hall of Fame vagyis a Hírességek csarnoka magyar tagja a Team Hungary 2000–2008 keretén belül. Felnőtt pályafutását az Újpesti TE vízilabdacsapatában kezdte, és 2020-as haláláig az újpesti UVSE Vízilabda Sportegyesület szakmai igazgatója volt. Nem meglepő, hogy a főváros IV. kerületében Istenként tisztelik és ápolják az emlékét.

Az újpesti szülőotthon utca felőli kerítésfalán található egy nagy graffiti, amely a kerület látványosságai mellett az UTE korábbi válogatott labdarúgója, Szusza Ferenc, illetve Benedek Tibor portréja látható.

Ezen a felvételen pedig már a meggyalázott Benedek Tibor graffiti látható: valaki egy nemi szervet festett a szájához. 

 

Az eset nem „csak” a magyar sporttársadalmat, de a teljes újpesti szurkolótábort is felháborította, méghozzá annyira, hogy az ultrák vérdíjat tűztek ki a szégyenteljes cselekedetet elkövető illető fejére.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató