2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Levadászná a rendőrség az Elf Bar árusítóit

Átfogó akciót indít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) egy új típusú eldobható elektromos cigaretta, az Elf Bar kereskedelme ellen - jelentették be szerdai sajtótájékoztatójukon a szervezetek képviselői.



Pár hónap alatt letarolta a magyar iskolákat az Elf Bar: budapesti alternatív iskolától vidéki szakközépiskoláig egybecsengtek a beszámolók arról, hogy látványosan sokkal több diák használja ezeket az eldobható műanyagrudakat, mint mondjuk fél évvel ezelőtt.

Biró Marcell, az SZTFH elnöke közölte, nyári táborokban hívják fel a figyelmet az Elf Bar káros hatásaira, szeptembertől pedig valamennyi iskolában, valamennyi osztályban osztályfőnöki órán.

Horváth Gábor, a NAV ellenőrzési szakfőigazgatója elmondta, a fiatalok nincsenek tisztában azzal, hogy egy-egy ilyen termék akár 2,5, vagy - magasabb nikotintartalom esetén akár 16 - doboznyi cigarettának is megfelelhet, ezért az életüket is veszélyeztetik, ha szívják.

Tóth Márk pénzügyőr ezredes, a NAV Közép-magyarországi Bűnügyi Igazgatóságának igazgatója elmondta: nem csak a kereskedelme, de az Elf Bar birtoklása, külföldről saját célra történő rendelése is törvényellenes, mivel a jogszabály azoknak a termékeknek a tartását, beszerzését is büntetni rendeli, amelyek a jövedéki adó hatálya alá tartoznának.

(MTI)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató