2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Baranyi ukrán-dzsemborit rendezett Ferencvárosban: Zelenszkij is felszólalt

Gyerekek színezték krétával kékre és sárgára a macskaköveket. Nők ukrán zászlóba burkolózva küszködtek a könnyeikkel. A jellegzetes, zöld, katonai pólóban feszítő férfiak énekeltek teli torokból csütörtök este a Bakáts téren. Zengett a Slava Ukraini - írja a Soros-blog.

Ferencváros adott otthont az „Élet győzni fog” elnevezésű segélykoncertnek, amit június 16-án csütörtökön tartottak a IX. kerületben.

Felléptek színészek, zenészek, komikusok, köztük Zelenszkij színésztársai a Nép szolgája című sorozatból és a Voplij Vidoplijaszova szláv folk-punk zenekar. 

Ez volt a turné második állomása, múlt pénteken Lengyelországban lépett fel a csapat, a következő hetekben Bécsben, Bukarestben, Berlinben, Firenzében, Madridban és Cascaisban is lesz koncert.

Ljubov Vaszilivna Nepop ukrán nagykövet a helyszínen picsogta, hogy a Külügyminisztérium technikai okokra és az idő rövidségére hivatkozva mondta vissza a rendezvényt.

A hazaáruló Baranyi, Ferencváros polgármestere a színpadon pofázott:

„A barátságtalan gesztussal megfogalmazott üzenet világos és sajnos nem önmagában áll, a háború kezdete óta szégyenkezünk az Orbán-kormány hintapolitikája miatt. Ezért mi szeretnénk nagyon világos üzenetet megfogalmazni, mert persze az élet bonyolult, de vannak fekete-fehér helyzetek – ezt mi, a magyar 56-osok unokái pontosan tudjuk – az ukrán nép az áldozat, a gyilkos pedig Vlagyimir Putyin és a hadserege.”

 

Képgaléria

(Kattins a képre a nagyobb méretért)
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató