2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Kamukönyvelővel intéztette kampányköltéseit Makizaj, ezért nem számolt még el a pénzzel

Azért késik a kampánypénzek elszámolása, mert kiderült, hogy aki azt intézte, nem is könyvelő – erről Márki-Zay Péter beszélt egy interjúban. Hetek óta folyik a belső vita arról, hogy hogyan és mire költöttek Márki-Zay Péterék több mint 3 milliárd forintot. A legújabb magyarázat szerint azért nincs még elszámolás, mert a pénzügyekkel megbízott személy nem is könyvelő volt – számolt be az M1 Híradója.

Akit Márki-Zay Péter a könyvelőjének hitt, arról kiderült, hogy nem is az. Sőt: állítása szerint pénzügyi végzettsége sincs. Erről egy videómegosztó portálon beszélt a baloldal volt miniszterelnök-jelöltje.

Ezzel indokolta, hogy miért nem számolt el még mindig a kampánypénzekkel.

Néhány napja már az ATV-n is utalt arra Márki-Zay Péter, hogy a kampánypénzek könyvelésével problémáik adódtak.

A baloldal volt miniszterelnök-jelöltje hetek óta magyarázkodik a kampánypénzek miatt. Pedig lenne mivel elszámolnia: korábbi összesítései szerint ugyanis több mint 3 milliárd forintot kaptak a választás előtti időszakban. Hogy ebből mennyi maradt, azt a baloldali pártok is szeretnék tudni. Márki-Zay Péter egyik legfontosabb bizalmasa, Kész Zoltán már május közepén nyilvánosan követelte, hogy számoljanak el a támogatásokkal.

Márki-Zay Péter többször elmondta:

Nem kell aggódni, meglesz az elszámolás.

Érdemi előrelépés azonban mégsem történt.

De nemcsak a kampánypénzek miatt alakult ki feszültség az elmúlt hónapokban a baloldali pártok között. Többen élesen bírálták a hódmezővásárhelyi polgármestert a kijelentései miatt. Gyurcsány Ferenc például egyértelműen őt tette felelőssé a választási kudarcért.




Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató