2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Karácsony: fizesse a kormány a különbözetet, ha lesz olcsó bérlet

A főpolgármester szerint minden jó ötlet, ami a tömegközlekedés felé tereli az embereket, így kész együttműködni a kormánnyal.

Ahogy beszámoltunk róla, Németországban nyárra, a júniusi-augusztusi időszakra vezették be a havonta kilenc euróba (3600 forint) kerülő bérletet. Palkovics László technológiai és ipari miniszter úgy fogalmazott, hogy a kormány megvizsgálja ezt a megoldást. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke már jelezte, hogy jónak tartja az elképzelést, csak a finanszírozásával szemben vannak fenntartásai.

Karácsony Gergely most az RTL Híradónak nyilatkozott az ügyben, elmondta, hogy minden jó ötlet, ami a tömegközlekedés felé tereli az embereket, habár a kormány még nem egyeztetett velük az intézkedésről – szemlézi az Index. 

„Mi természetesen örülünk egy ilyen fejleménynek, de akkor a német modellnek azt az elemét is alkalmazzuk, hogy a két bérletár közötti különbséget a kormány fizeti ki” – mondta.

Elárulta, egyeztetni szeretne Navracsics Tibor területfejlesztési miniszterrel a gazdasági, az energia- és a klímaválság kezelésére szolgáló EU-s támogatásokkal kapcsolatban.

„Olyan fejlesztéseket kell megvalósítani, amiknek a kialakításában partnerként bevonják az önkormányzatokat is. Mind a magyar kormány, mind a fővárosi vezetés egyformán lehet vesztese ennek a folyamatnak – hogy egyikőnk sem kap egy fillért se –, de ha egymást támogatjuk ebben az ügyben, akkor mind a ketten jól járhatunk, és Magyarország is jól járhat” – magyarázta Karácsony Gergely.

A lap szerint Navracsics Tibor már jelezte, hogy kész tárgyalni, erre pedig július második felében kerülhet sor.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató