2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Lavrov: Washington célja, hogy Oroszországnak ne legyen beleszólása a nemzetközi ügyekbe

Az USA valódi célja az Ukrajnának nyújtott katonai segítséggel az, hogy megfossza Oroszországot a nemzetközi színtéren elfoglalt független pozíciójától – mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a Rosszija 1 televíziós csatorna “Moszkva. Kreml. Putyin.” című műsorában vasárnap. Washington azt akarja, hogy Moszkvának ne legyen beleszólása a nemzetközi kérdésekbe, de ez nem fog sikerülni – tette hozzá a miniszter.



Az ukrajnai konfliktust az USA és szövetségesei csak egy újabb eszközként használják fel Oroszország gyengítésére – mondta Lavrov arra a kérdésre, hogy mik Amerika valódi céljai Ukrajnában.

“Ők [az USA] egy olyan célt követnek, amelyet már régóta nyilvánosságra hoztak: Oroszországnak tudnia kell, hol a helye; Oroszországnak [nem lehet] beleszólása a nemzetközi ügyekbe; Oroszországnak be kell tartania az USA által meghatározott szabályokat” – jelentette ki a miniszter, hozzátéve, hogy

WASHINGTON NYILVÁNVALÓAN “JÓL TUDJA”, HOGY EZ NEM FOG SIKERÜLNI.

Szavai akkor hangzottak el, amikor Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a Bild című német bulvárlapnak azt mondta, hogy a katonai szövetség által szállított nyugati fegyverek valószínűbbé teszik, hogy Ukrajna kiűzi az orosz erőket Donbasszból. A NATO-főnök nyíltan kijelentette azt is, hogy a blokk azt tervezi, hogy stratégiai koncepciójának következő frissítésében Moszkvát már nem partnerként, hanem biztonsági fenyegetésként jelöli meg.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató