2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

A Ryanair bocsánatkérésre szólítja fel Nagy Mártont

A légitársaság szerint a miniszter többször is valótlanságot állított, valamint félrevezette a magyar családokat.

Bocsánatkérésre szólította fel Nagy Márton gazdaságfejlesztési minisztert hétfő délutáni közleményében a Ryanair. A légitársaság szerint a tárcavezető „hamis állításokkal félrevezette” az utazókat „az extraprofitadóval kapcsolatban, amellyel július 1-től őket fogja büntetni” – írta a Mandiner.

A fapados légitársaság pontokba szedte közleményében, hogy mi miatt vár bocsánatkérést:

- „Hamisan állította, hogy a Ryanair »Európa legnyereségesebb légitársasága«. A Ryanair nemrégiben jelentette, hogy már a második éve veszteséggel zár.

- Hamisan állította, hogy az extraprofitadót más európai országokban gond nélkül kifizetik. Egyetlen más európai ország sem alkalmaz ilyen adót olyan veszteséges iparágban, mint amilyen a légiközlekedés. (Megjegyzés: »extraprofitadó« valóban nincs máshol, de hasonló jellegű és összegű díjakat fizettet a társaságokkal számos ország.)

- Félrevezette a magyar családokat, amikor hamisan azt állította, hogy senki sem háríthatja át a lakosságra a különadót. »Mint azt Nagy miniszter úr jól tudja, az uniós jog, az 1008/2008/EK rendelet értelmében minden légitársaság szabadon, a nemzeti kormányok vagy fogyasztóvédelmi hatóságaik beavatkozása nélkül állapíthatja meg az EU-n belüli légi járatok viteldíjait.«”

– idézte a Mandiner.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató