2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Itt vannak a dokumentumok, hogyan trükközött a szocialista képviselő az uniós pénzekkel

Trükközött az uniós pénzekkel a költségvetési bizottság élére kinevezett szocialista Vajda Zoltán. Cégének igényelt több mint 3 millió forintot egy uniós pályázaton, hogy angolt tanuljanak az alkalmazottai, de saját magát is rátette a listára, pedig korábban évekig élt Amerikában és Angliában. Most bemutatjuk, azokat a dokumentmokat, amiket saját kezűleg írt alá Vajda. 

Vajda Zoltán a cégének igényelt több mint 3 millió forintot egy uniós pályázaton, hogy angolt tanuljanak az alkalmazottai, de saját magát is rátette a listára, pedig korábban évekig élt Amerikában és Angliában.

Az Origo bemutatta azokat a dokumentumokat, amelyek világosan bizonyítják, hogy Vajda Zoltán, MSZP-s országgyűlési képviselő trükközött az uniós pénzekkel. 

Vajda Zoltán 2010-ben alapította meg cégét, a Fest Hetek Kft.-t, amelyet vidámparki, szórakoztatóparki tevékenységre jegyeztek be. A TÁMOP programra, amely munkahelyi képzések támogatását finanszírozta, 2012-ben pályázott a vállalkozás. A 10 hónapos projektre majdnem 3,4 millió forintot kaptak. A jelenléti íveken nemcsak a cég dolgozói, hanem maga Vajda Zoltán is szerepel, aki akkor már felsőfokon beszélt angolul, ráadásul angol nyelven oktatott egy egyetemen.

Hivatalos önéletrajza szerint fiatalon évekig élt az Egyesült Államokban szüleivel, érettségi után a Budapesti Gazdasági Főiskolán tanult, majd a University of Humberside-on és a CEU-n szerzett diplomát, ráadásul részt vett Angliában az University of Essex képzésein is. Dolgozott az Egyesült Államokban a Világbankban és a párizsi székhelyű OECD-nél is, majd 2018-tól az International Business Schoolban tanít. Ezek után nehezen hihető, hogy Vajda Zoltánnak szüksége volt bármilyen angol tanfolyamra, Karácsony Gergellyel ellentétben.

Vajda Zoltán – csakúgy, mint más ellenzéki politikusok is, mint például Tóth Bertalan vagy épp Jakab Péter – úton-útfélen kritikával illeti a kormányzati intézkedéseket, de fű alatt ő maga is él vele. Vagyonnyilatkozata szerint családi házuk építéséhez igényelte a 10 millió forintos csokot, és állami segítséggel vásárolt nagycsaládos autót is, amelyhez 2 és fél millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott.

(Origo)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató