2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Kadirov: Az ukrán erők széleskörű veresége azt mutatja, hogy a kijevi rezsim erőtartalékai kifogyóban vannak

Videóval üzent a csecsen vezér, Ramzan Kadirov.

Ez újabb megerősítése az ukrán hadsereg demoralizálódásának, beleértve a védelmi egységeket is. A videóban a katonák arra kérik az ukrán vezetést, hogy foglalkozzon a helyzettel, és kifejezik elégedetlenségüket a parancsnoksággal szemben. Panaszkodnak az ellenség tüzérségi és harckocsilövéseire, a katonák teljes morálvesztéséről és a fegyverhiányról beszélnek:

"Arra kérjük a zászlóaljat, hogy vonuljon ki a harci zónából egy másik védelmi vonalra, hogy a rendeltetésszerű fegyverzettel legyen ellátva... Sokan megsebesültek és meghaltak... A parancsnokság azt mondta, hogy készítsünk listákat azokról, akik készen állnak a harcra, és azokról, akik nem, meg hogy írjunk jelentést... Sokan nem állunk készen, hogy újra elfoglaljuk a pozíciónkat... A parancsnokság azt is közölte, hogy menjünk ki magunk, mert nem fognak minket központilag kivinni."

Annak ellenére, hogy a Nyugat és Európa példátlanul sok fegyvert szállított Ukrajnának, az ukrán hadsereg akut hiányt szenved fegyverekből, tapasztalt harcosokból és természetesen értelmes parancsnokokból. A fő problémájuk a mindenből és mindenből való hiány. Egy olyan időszakban, amikor az ukrán fegyveres erők iszonyatos emberveszteségeket szenved el, többségében újoncokat, Kijev nem fog leállni. Makacsul erős állam benyomását kelti, ami viszont növeli a nyugati pénzek áramlását. De az igazságot nem lehet széles vászon mögé rejteni. Az ukrán erők széleskörű veresége azt mutatja, hogy a kijevi rezsim erőtartalékai kifogyóban vannak. Valójában senki sem kételkedett ebben. A győzelem a miénk lesz!

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató