2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Rossi: A szurkolók nemcsak eredményt akarnak látni, hanem harcot és izzadságot

„Az egyetlen ország, ahonnan az édesanyámon és a testvéremen kívül senki nem keresett még, az Olaszország” – mondta a kapitány.

A magyar labdarúgó-válogatott eddig minden várakozást felülmúlva szerepelt a Nemzetek Ligájában, csoportjában Németországot, Angliát és Olaszországot is megelőzi. A válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi egy online sajtóbeszélgetésén számolt be az elmúlt időszak élményeiről és eredményeiről, írja a telex.

„A hét pontot senki sem várta, ha valaki azt mondja nekem, hogy ennyink lesz négy meccs után, azt elküldöm a pszichiátriára.

Nem vagyok varázsló, hogy megmondjam, mi következik még, de ha a maximum körül játszunk, bármi előfordulhat. Bármilyen tehetséges és technikás csapat jöhet szembe velünk, problémát tudunk okozni nekik, megnehezítjük az életüket” – fogalmazott a kapitány.

Csapategység, büszkeség

Rossi azt mondta, hogy csapata legnagyobb erőssége az egységessége. „Nagyon szeretem a Csak együtt szlogent, ez nagyon jól jellemzi a csapatunkat, ha nyerünk, ha veszítünk, ha döntetlent játszunk. Ugyanabban a cipőben járunk. Szükség van az egyéni készségekre is, azok nélkül sem ünnepelhetnénk egy 4-0-s sikert Anglia ellen, de a fő erősségünk az egységesség” – mondta a Telex kérdésére.

Amikor arról kérdezték, hogy szerinte a csapatából kiknek kéne erősebb bajnokságban játszaniuk a képességeik alapján, nem mondott neveket. Mint fogalmazott: „Mindenkire nagyon büszke vagyok, még azokra is, akik nem játszanak, de a csapatépítésben részt vesznek. Telkiben mindenki úgy érezheti, hogy otthon van, még jobban, mint a klubcsapatban.”

Ádám Martinról azt mondta, nagyon szereti a személyiségét, hatékony gólszerző is, de fizikailag még nem tart ott, hogy 90 percet végigjátsszon. Ehhez kéne neki megfelelő bajnokságot találnia, mert a válogatottnál nincs elég idő arra, hogy a fizikai képességeit külön fejlesszék.

Az Anglia ellen csereként beálló és két gólpasszt is kiosztó Ádám mellett megemlítette Gazdagot és Negót is arra példaként, hogy ő olyan játékosokat akar becserélni, akik fordulatot hozhatnak a játékba. Ezt mindhárman bizonyították is. Rossi újra elmondta, nála nemcsak technikai képességek számítanak, hanem az attitűd is fontos. Olyan emberekre van szüksége, akik végig tudnak és akarnak futni 90 percet.

Megkeresések

A válogatott sikerei után Rossi sok megkeresést kapott különböző helyekről.

„Az egyetlen ország, ahonnan az édesanyámon és a testvéremen kívül senki nem keresett még, az Olaszország”

– mondta.

Annyit azért elárult, hogy olyan válogatottaktól is hívták, amelyek jobban állnak a világranglistán, mint a magyar csapat. Azt mondta, tavaly az Európa-bajnokság után is hasonlókat élt át, de ő lojális Magyarországhoz és a szövetséghez is, nem fog meglepetést szerezni.

Rossi a szurkolókkal való kapcsolatáról is beszélt, az egyik első nagy élménye az volt, amikor a Honvéd edzőjeként Szombathelyen játszottak, és a Haladás elleni meccsen valaki egy Grazie, Marco drapériát mutatott föl.

„Nagyra becsülöm a szurkolókat, és úgy érzem, hogy a többségük engem is kedvel, mint személyiséget. Sosem volt nagy arcom, mert futballedző vagyok.

Csak hálásak lehetünk a játékosaimmal, szurkolók nélkül semmik vagyunk.

Ők nemcsak az eredményt akarják látni, hanem a harcot, az izzadságot, hogy a fiúk kitesznek mindent a pályára, ez a srácokat is még jobban motiválja. Akkor is elismerik így a játékosaimat, ha az eredmények nem jönnek” – mondta a kapitány.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató