2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Elszabadult a pokol Amerikában: volt, aki autóval hajtott a tüntetők közé

Az antifa elszbadult és az utcákon kezdtek lázadozni.

Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága eltörölte az abortuszt legalizáló Roe kontra Wade elnevezésű törvényt, így mostantól a tagállamok betilthatják az abortuszt. A döntés után egyes városokban elkezdték bezárni az abortuszklinikákat, valamint tüntetők ezrei vonultak az utcára felháborodva.

Mint ahogyan azt megírtuk, az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága eltörölte az abortuszt legalizáló Roe kontra Wade elnevezésű törvényt, így mostantól nem minősül törvénytelennek, ha a tagállamok betiltják az abortuszt.

Tizenhárom állam már automatikusan be is tiltotta. Egyes államokban máris megkezdődtek a klinikák bezárása.

Joe Biden elnök „tragikus tévedésnek” nevezte a döntést, elítélte a legfelsőbb bíróság döntését, és felszólította az amerikai kongresszus tagjait, hogy fogadjanak el egy szövetségi törvényt, amely garantálja a nők abortuszhoz való jogát.

Az Arkansas állambeli Little Rockban – egy olyan állmban, ahol azonnal betiltották a terhességmegszakítást – egy abortuszklinika egyből bezárta kapuit, amint a bíróság közölte döntését. A személyzet telefonon tájékoztatta a nőket, hogy időpontjukat törölniük kellett. 

Kentuckyban, Louisianában, Arkansasban, Dél-Dakotában, Missouriban, Oklahomában és Alabamában automatikusan életbe lépett az abortusztilalom. Mississippiben és Észak-Dakotában azután vezetik be, hogy az ottani főügyész jóváhagyta azt. Wyomingban öt napon belül lép hatályba, Utahban a törvényhozási tanácsnak kell jóváhagynia. Idahóban, Tennessee-ben és Texasban a tilalmat 30 napon belül alkalmazzák.

Eközben a közösségi oldalakon a felhasználók fotókat és videókat tettek közzé hasonló bostoni, philadelphiai, Los Angeles-i és seattle-i eseményekről. Az arizonai Phoenixben a rendőrség könnygázt vetett be, miután abortuszpárti tüntetők dörömböltek az állami főváros ajtajain és ablakain.

Iowában pedig autóval hajtottak a tüntetők közé, amelyről felvétel is készült. A hírek szerint legalább egy ember megsérült.

Washingtonban az Antifa vonult az utcára:

Portland az Antifa központja:

Los Angeles:

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató