2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Financial Times: a Nyugat kudarcot vallott az Oroszország elszigetelésére tett kísérletében

Edward Luce, a Financial Times brit rovatvezetője cikkében azt írta, hogy az Oroszország elszigetelésére irányuló nyugati erőfeszítések kudarcot vallanak, mert nem veszik figyelembe a világközösség többi részének érdekeit.



Szerinte Oroszország ukrajnai különleges katonai művelete “felveti a többpólusú világ igényét”. A szerző úgy véli, hogy a nem nyugati világ nagy része “stratégiai autonómiára vágyik”.

“NEM HIBÁZTATHATJUK AZ OLYAN ORSZÁGOKAT, MINT INDIA ÉS BRAZÍLIA, AMIÉRT KEDVEZMÉNYESEN VÁSÁROLNAK OROSZ OLAJAT. AZON SEM SZABAD MEGLEPŐDNÜNK, HOGY RENGETEGEN HAJLANDÓAK OROSZ GABONÁT VÁSÁROLNI” – MUTATOTT RÁ LUCE.

Megjegyezte, hogy Kína és India segít alternatív fizetési rendszerek és szállítási útvonalak létrehozásában az orosz áruk számára, és megakadályozza a nyugati országok azon kísérleteit, hogy “kizárják Oroszországot a multilaterális rendszerből”.

Korábban a The Wall Street Journal cikkírója, Jinju Li annak a véleményének adott hangot, hogy az Oroszországgal szembeni egységes amerikai és európai front az üzemanyagválság és a magas gázárak miatt szétesőben van.

Az orosz fegyveres erők különleges művelete jelenleg is zajlik Ukrajnában. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én jelentette be annak elindítását. Az elnök szerint a katonai akció célja a szomszédos ország demilitarizálása és nácimentesítése.

A művelet végrehajtásáról szóló döntés újabb szankciókat váltott ki Oroszország ellen az Egyesült Államok és szövetségesei részéről.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató