2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Német alkancellár: úgy védekezzünk, hogy öt percig se zuhanyozzunk

Robert Habeck, Németország zöldpárti alkancellárja és egyben gazdasági minisztere nem viccel. Kevesebb mosás és fűtés, és rövid ideig tartson a zuhanyzás. Így kell szerinte spórolni az energiaválságban.

 A Die Welt beszámolója szerint a gazdasági miniszter azzal vádolja Vlagyimir Putyin orosz elnököt, hogy a magas gázárakkal bizonytalanságot és félelmet szít Németországban. Ez pedig véleménye szerint „a legjobb táptalaja a populizmusnak, amely belülről hivatott aláásni a liberális demokráciánkat”.
 
„Putyin azt akarja, hogy az országunk szétessen. De mi nem bomlunk meg.” – szögezte le Habeck magabiztosan.
 
„Az alkancellár kemény télre figyelmeztetett. Ha az orosz gázellátás továbbra is olyan alacsony szinten marad, mint most, akkor gázhiányba fognak ütközni.
 
Már ott vagyunk, ahol Németország még soha nem volt. A tél mindenképpen szűkös lesz. Ha nem lesz elegendő a gáz, akkor bizonyos iparágakat, amelyeknek gázra van szükségük, le kell majd állítani.” – fogalmazott.
 
Ennek következtében „a vállalatoknak le kellene állítaniuk a termelést, elbocsátaniuk a dolgozóikat, az ellátási láncok összeomlanának, az emberek eladósodnának, hogy kifizethessék a fűtésszámláikat, elszegényednének, és a frusztráció felemésztené őket”.
 
Habeck beszélt az energiatakarékosságról is.

„Én azt követem, amit a minisztériumom ajánl. Ismét jelentősen csökkentettem a zuhanyzási időmet. Soha életemben nem zuhanyoztam öt percig. Gyorsan lezuhanyozom.” – mondta büszkén az alkancellár.

 De ez még nem minden:

„Nyáron nem szeretek légkondicionált helyiségekben lenni, télen pedig takarékosan fűtök.”

– magyarázta Habeck.
 
Ő maga azonban nem biztos, hogy a legjobb példa és ezzel tisztában is van.
 
„Miniszterként olyan fizetésem van, amiről mások csak álmodnak. Emellett későn jövök haza, hatkor kelek és hétkor indulok. Télen egyáltalán nem kell fűteni”.
 
Forrás: Die Welt, V4NA

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató