2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Egy svájci politikus felszólította az EU-t, hogy tárgyaljon Oroszországgal a gázról és az ukrajnai békéről

Martullo-Blocher svájci politikus felszólította az EU-t, hogy tárgyaljon Oroszországgal a gázról és Ukrajnáról.



Magdalena Martullo-Blocher svájci politikus, a kormánykoalícióhoz tartozó Svájci Néppárt alelnöke a Neue Zürcher Zeitungnak adott interjújában felszólította az Európai Uniót (EU), hogy tárgyaljon Oroszországgal a gázellátásról, és a békés rendezésről Ukrajnában.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az európai országok vezetőinek a konfliktus szítása helyett fel kell ismerniük felelősségüket és fel kell ismerniük az orosz gáztól való függőségüket, ezt követően pedig meg kell állapodniuk Vlagyimir Putyin orosz elnökkel a legalább 2023 tavaszáig tartó stabil gázellátásról és a békéről.

Martullo-Blocher hangsúlyozta, hogy a szállítási szünetek miatt akár már a tél előtt valós veszély lehet a gáz- és áramhiány. Aggodalmának adott hangot az EU-hoz gazdaságilag kapcsolódó svájci helyzet miatt.

„A legrosszabb esetben az Európai Unió szétesik. Nem vagyok az EU-s tervezés híve, de ez katasztrófa lenne. Akarjuk-e az egész európai gazdaság és társadalom összeomlását az ukrán konfliktus miatt? – mondta a politikus.

Felhívta a figyelmet az oroszellenes szankciók hiábavalóságára, és emlékeztetett arra, hogy azok soha nem vezettek rendszerváltáshoz – sem Iránban, sem Kubában, sem Észak-Koreában. Martullo-Blocher szerint a korlátozások jobban sújtják Európát, mint Oroszországot.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató