2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Keszthelyi ellenzék a 4/5-ös bukás után: ellenállás

Gyorsértékelés a keszthelyi időközi választásról

Beigazolódott, hogy a katasztrofális eredményű országgyűlési választás után nem egészen három hónappal az ellenzék megtépázott helyi erőit (és szűkös erőforrásait) nem lett volna érdemes egy borítékolható kimenetelű polgármester-választáson tovább forgácsolni, a közös jelöltet pedig a propagandagépezet céltáblájává tenni. A független jelölt tragikus hirtelenséggel való visszalépése is arra enged következtetni, hogy adott helyzetben hatalmas és gátlástalan erők tudnak megmozdulni annak érdekében, hogy "tiszta legyen a pálya." Az így elért győzelem és az odáig vezető út (leuralt intézményrendszer, korlátlan médiatámogatás, feleség beejtőernyőzése a helyi tévébe, cinikusan odaítélt díszpolgári cím) azonban nem ad sok okot a büszkeségre - annál többet a szégyenre. Így Manninger Jenőt csak a díszpolgármesteri cím illeti meg.

Érdekes módon a szabadságszerető keszthelyi polgárok némi jogos elégedetlenkedés után megértették, hogy ebben a helyzetben a polgármester-választás bojkottja az egyetlen tisztességes opció. Nem úgy az ország távolabbi tájairól üzengető neves és névtelen megmondóemberek, akik a helyi viszonyok ismerete nélkül támasztottak irreális elvárásokat az itteni ellenzékkel szemben, nem ritkán kollaboránsnak és megalkuvónak bélyegezve minket. Ajánlom figyelmükbe az országszerte ma rendezett időközi választások eredményeit...

Szeretném külön elismerni a keszthelyi 8-as egyéni választókerületben indult Kovács Viktória erőfeszítését, aki a reménytelen helyzetben is vállalta, hogy reményt és választási lehetőséget ad az ott élőknek. Neki és minden, a mai eredmények miatt joggal csalódott embernek üzenem: ez a rezsim nem itt és nem így fog megdőlni. Az ellenállás lángját viszont őrizni kell, hogy közösségeinket megerősítve a megfelelő időben, jobb ajánlattal és őszintébb együttműködéssel visszakormányozhassuk az európai fejlődés útjára hazánkat és kisvárosunkat. Ebben a munkában továbbra is számíthat rám minden tiszta szándékú választópolgár és politikai szereplő.

"Az elágazásoknál mindig a nehezebb út vezet az igazság felé." (Moldova György)

 

- írta a keszthelyi ellenzék vezetője Molnár a 4/5-ös bukás után.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató