2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Jámbor fölszólította a fideszeseket a tegnapi győzelmük miatt: Picit szerényebben

A vasárnapi eredmény messze van bármiféle trendfordulótól.

„Még egyszer gratulálok a Fidesznek a mai csarnok-negyedi győzelemhez, de Kocsis Máté  és Sára Botond fősipán úr, azért picit szerényebben, és közelebb a valósághoz Az olyan szövegek mint a kétharmados Fidesz győzelem Józsefvárosban, meg a józsefvárosiak világosan kinyilvánítottak az akaratukat, hogy nem akarják a mostani városvezetést, a számok tükrében elég nevetségesek!A Fidesz jelöltjére ma 489 ember szavazatot, ami a körzet lakosságának 12%-a, ez elég messze van a kétharmados Fidesz győzelemtől, amit Kocsis Máté ír. Én eben a körzetben majdnem 1000 szavazatot kaptam 84 napja. Akkor az ötharmados győzelem volt.

És az is elég butaság, hogy ezzel a szavazással a józsefvárosiak mondtak volna ki egyértelműen és egyként valamit. Ma a Fidesz jelöltjére a józsefvárosiak hat ezreléke szavazott (hiszen nem szavazott minden józsefvárosi). 84 napja, pedig a Fidesz jelöltje, volt polgármestere kikapott teljes Józsefvárosban, méghozzá jóval magasabb, ötször ekkora részvételnél. 2019-ben pedig a Fidesz jelöltje kétszerannyi szavazatot kapott ebben a körzetben mint most. Igen győztetek ma! Gratulálok Gondos Juditnak, de azért ne toljátok túl.

Ahogy igen mi meg vesztettünk, és le kell vonni a következtetéseket, mit rontottunk el a kampányban, és a politikában, helyben, de azért ez a mai eredmény messze van bármiféle trendfordulótól, főleg ítélettől Józsefvárosban. 2024-ben döntenek majd a józsefvárosiak a helyi önkormányzati vezetéstől. Nem mondanám, hogy esélytelenek vagytok, nyilván szoros küzdelem lesz, de azt ti se mondhatjátok, hogy egyértelmű fideszes hangulat van Józsefvárosban. Emlékezettek 2018-ban a választások utáni időközi polgármester választáson ennél nagyobbat nyertetek, aztán egy évre rá 2019-ben elveszetettétek a kerületet, majd idén az országgyűlési képviselői helyet! Maradjunk inkább annyiban a magyar politikai minden szereplőjére ráfér a szerénység. Rátok is, és ránk is.”- írta a hajléktalan Jámbor András.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató