2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Vérlázító: a Budaházyt elítélő bíró most gyilkosokat mentett fel

ATV: Dráma a bíróságon, sírva rohant ki a tárgyalásról a Dunába ölt fiú családja

Hiába került elő egy új terhelő tanú a Hajógyári-szigeten 11 éve történt emberölés ügyében, ennek ellenére a Fővárosi Törvényszék ma elutasította a perújítást. A két vádlottat a bíróság korábban bizonyíték hiányában már jogerősen felmentette az emberölés vádja alól.



Az utolsó szó jogán mindkét vádlott - Z. Alfréd és B. Ádám is - ártatlannak vallotta magát. Mint mondták, 11 éve tart ez az ügy, ami nemcsak őket, hanem a családjaikat is megviselte. Ezt követően Ignácz György bíró kihirdette az ítéletet.

- A bíróság a perújrafelvételt elutasítja, és mindkét vádlottat felmenti a vádak alól. Ugyanis a 24-es tanú vallomására az égvilágon semmit nem lehetett alapozni. Pontosan úgy viselkedett, mint egy csaló, aki a kényes kérdéseket elmaszatolta – magyarázta a végzés indoklását a bíró.

Ezt hallva a teremben ülő vádlottak megkönnyebbülten felsóhajtottak. A tét nagy volt, ugyanis azzal vádolták őket, hogy 2011. december 2-án éjjel biztonsági őrként dolgoztak a Hajógyári-szigeten lévő szórakozóhelyen, ahol az áldozat, H. Géza (21) véletlenül rálépett az egyikük cipőjére. A biztonsági őr emiatt a társával előbb megalázta a fiút, a vendégek előtt lehúzta a nadrágját, félmeztelenre vetkőztette, majd válogatott szidalmak közepette kivitte a szabadba.

Ami ezután történt, azt nem lehetett bizonyítani. Állítólag több biztonsági őr is megverte Gézát, akik utána a hét méter magas támfalról a Dunába dobták az eszméletlen fiatalt. H. Géza percek alatt életét veszítette a jéghideg vízben, halálát fulladás okozta. A vádlottakat korábban bizonyítottság hiányában már jogerősen felmentették az ellenük emelt vád alól.

A perújrafelvételt elutasító, a vádlottakat felmentő ítélet nem jogerős, az ügyészség fellebbezést jelentett be.

Azonban az indoklás olyan mély sebeket szakított fel az áldozat testvére, Katona Zoltán lelkében, hogy képtelen volt végighallgatni azt, dühösen távozott a tárgyalóteremből.



- Nem erre az ítéletre számítottunk. Azt reméltük, a bíróság újra tárgyalja a testvérem meggyilkolásának ügyét – panaszkodott felindultan az atv.hu-nak Katona Zoltán, miközben az édesanyja és a felesége zokogva borultak egymás nyakába. - Lemondtam róla, hogy az  öcsémnek valaha is igazságot szolgáltatnak. Hogy mit érzek most? Gyűlöletet és féktelen bosszúvágyat, amiért ez a két ember szabadon kisétálhat a bíróságról.

A két biztonsági őr nem akarta kommentálni az ítéletet.

„A végén úgyis az igazság győz” – reménykedett a Fővárosi Törvényszék tárgyalótermében ülő jogi egyetemista, aki a korábbi tárgyaláson is a hallgatóság soraiban ülve figyelemmel kísérte az ügyet.

(ATV)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató