2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Zelenszkijék fegyverraktárat csináltak a plázából, most meg sír, hogy rakétát kapott

Az ukrán elnök szerint a kremencsuki bevásárlóközpont elleni orosz támadás Európa történetének egyik legsúlyosabb terrorcselekménye.

Videót tett fel az éjszaka a világhálóra Volodimir Zelenszkij – számolt be a 24.hu. Az ukrán elnök a bejelentkezésében a kremencsuki bevásárlóközpont elleni támadásról beszélt.

Európa történetének egyik legsúlyosabb terrorcselekménye a kremencsuki bevásárlóközpont elleni orosz támadás. 

Egy békés város, egy hétköznapi bevásárlóközpont, amelyben nők, gyerekek és hétköznapi civilek tartózkodtak. Körülbelül ezer ember volt ott a légiriadó bejelentése előtt. Szerencsére addigra már sokaknak sikerült kijutniuk, de a munkások és néhány látogató még bent maradt. Csak ezek a teljesen agyhalott orosz terroristák – akiknek nem lenne helyük a Földön – lennének képesek egy ilyen létesítményt rakétával eltalálni” – magyarázta. Szerinte az orosz állam a világ legnagyobb terrorszervezetévé vált.

„Ez tény. És ennek jogi ténynek kell lennie. A világon mindenkinek tudnia kell, hogy az orosz olaj vásárlása vagy szállítása, az orosz bankokkal való kapcsolatok fenntartása, az orosz államnak való adók és vámok fizetése a terroristák támogatása” – fogalmazott az ukrán elnök.

 

Adta elő a színész, miközben az oroszok nagyon helyesen tették, hogy lerakétázták a plázát, ami fegyverraktárként üzemelt. Az ukrán propaganda dübörög, de egyre többen látnak át rajta és nem a meghatódás az amit érez az ember, hanem az undor.

 

Oroszország Kijev provokációjának nevezte a kremencsuki bevásárlóközpontot ért támadást
 
Oroszország ENSZ-nagykövet helyettese, Dmitrij Poljanszkij a Telegram szerint azt sugallta, hogy az ukrajnai Kremencsukban lévő bevásárlóközpontot ért rakétatámadás „egy bukinszki típusú provokáció Kijev részéről”. 

„Meg kell várni, hogy mit mond a védelmi minisztérium, de már így is túl sok a szembetűnő ellentmondás. Erre van pont szüksége a kijevi rezsimnek, hogy a NATO-csúcstalálkozó előtt továbbra is Ukrajnára figyeljenek”

-fejtette ki álláspontját Poljanszkij.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató