2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Orbán Viktor: Minél hamarabb legyen tűzszünet, és kezdődjenek meg a béketárgyalások

A miniszterelnök Madridban hangsúlyozta azt is, fontos, hogy a NATO se sodródjon bele ebbe a háborúba.

A madridi NATO-csúcsról jelentkezett be Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalán. A kormányfő elmondta,

„súlyos kérdések vannak a napirenden: az egyre romló ukrán háborús helyzet, élelmiszerválság, háborús infláció és fenyegető háborús gazdasági válság”.

Orbán Viktor hangsúlyozta: „a mi álláspontunk és a magyar érdekek világosak. Ebből a háborúból nekünk ki kell maradnunk!”

„Fontos, hogy a NATO se sodródjon bele ebbe a háborúba”

Ezt követőn hozzátette, hogy „a NATO egy védelmi szervezet, ezért fontos, hogy a NATO se sodródjon bele ebbe a háborúba. Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy a béke beköszöntsön.” A miniszterelnök mindehhez hozzáfűzte, „a háborús inflációnak és a fenyegető háborús gazdasági válságnak csak a béke vethet véget.”

„Minél hamarabb legyen tűzszünet, és kezdődjenek meg a béketárgyalások”

„Szorgalmaztuk ezért, hogy minél hamarabb legyen tűzszünet, és kezdődjenek meg a béketárgyalások. Azt javasoltuk, hogy a NATO erőfeszítéseinek középpontjába most már a béke megteremtését helyezzük. Ugyanakkor

a béke megteremtéséhez erő is kell.

Bejelentettük, hogy a magyar parlament döntéseinek megfelelően a katonai célú kiadásainkat a 2024-es évnél egy évvel hamarabb, már 2023-ban felemeljük a 2 százalékos szintre, a nemzeti össztermék 2 százalékának szintjére” – mondta el Orbán Viktor.

„Ha lesz béke, akkor lesz újra gazdasági fellendülés”

„Ha lesz béke, akkor lesz újra gazdasági fellendülés. Ha lesz béke, nem lesz infláció. Ha lesz béke, akkor véget érnek azok a kockázatok, amelyek ma Magyarország biztonságát fenyegetik” – zárta mondandóját a miniszterelnök.

A videót alább tekinthetik meg:

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató