2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Kadirov: ma vagy holnap befejeződik Liszicsanszk felszabadítása

Ma vagy holnap befejeződhet a Luganszki Népköztársasághoz (LNR) tartozó Liszicsanszk felszabadítása – közölte Telegram-csatornáján Ramzan Kadirov csecsen vezető.



“Ma és tegnap nagyon jó eredmények születtek: nagyon sok fogoly, nagyon sok külföldi fegyver” – mondta.

Kadirov szerint az orosz katonák új felszerelés és katonák formájában kaptak erősítést.

“A HARCOSOK, AKIK KÉT HÓNAPPAL EZELŐTT LUGANSZKBAN, DONYECKBEN VOLTAK BEVETÉSEN, MÁR KIPIHENTÉK MAGUKAT, MAGUKHOZ TÉRTEK, MEGTANULTÁK A NATO-ERŐK ELLENI HARC ÚJ TAKTIKÁJÁT. ÚJ FELSZERELÉS, FRISS ELMÉK ÉS ENERGIKUS OROSZ HAZAFIAK FOGJÁK MEGMUTATNI, HOGY VELÜNK NEM LEHET HÜLYÉSKEDNI” – HANGSÚLYOZTA A CSECSEN VEZETŐ.

Korábban Andrej Marocsko alezredes, az LNR Népi Milícia parancsnoka elmondta, hogy a köztársaság erői és az orosz hadsereg fontos hídfőállásokat foglaltak el a liszicsanszki offenzívához.

Oroszország február 24. óta különleges műveletet folytat a Donbassz felszabadítására. Vlagyimir Putyin úgy jellemezte a célját, hogy “megvédi azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven át népirtásnak vetett alá”.
 
A Donyecki Népköztársaságban már felszabadították Volnovaktát, egy Donyecktől délre fekvő, stratégiailag fontos járási központot, Mariupolt, az Azovi-tenger partján fekvő legnagyobb várost, valamint Szvjatogorszkot, ahol egy jelentős ortodox kolostor található. Az LNR-ben Liszicsanszk kivételével a köztársaság szinte teljes területe felszabadult.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató