2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Mégsem adták el az Újpest FC-t

Nem teljesült a kifizetés, így érvényét veszítette a korábbi megállapodás.



Mégsem valósult meg az Újpest FC eladása, mert az új tulajdonos nem teljesítette határidőre a kifizetéseket - írja a klub honlapján kiadott közleményükben.

A klub eladásáról még tavaly május 13-án született megállapodás, amit január 28-án szerződésben rögzítettek a felek. Akkor sajtóértesülések alapján úgy lehetett tudni, hogy egy kínai hátterű, valamint két magyar üzletember cége közösen vásárolja meg a negyedik kerületi klubot. A szerződést Roderick Duchatelet és az új tulajdonos nevében eljáró Kovács Zoltán írta alá.

A megállapodás 2022. június 30-át határozta meg a kifizetés végső határidejeként, ez azonban nem teljesült. Így klub szerint "a kontraktusban foglaltak értelmében a szerződés a mai nappal automatikusan érvényét veszíttette".

Roderick Duchatelet egy nyilatkozatban kommentálta az eseményeket: „Nagyon sajnálom, hogy nem tudtuk véglegesíteni a megállapodásunkat. Őszintén hittem, hogy ez a lehető legjobb, ami a klubbal történhet".

Kovács Zoltán a világgazdaságban bekövetkezett váratlan eseményekkel magyarázta a sikertelen tranzakciót. Azt mondta ,hogy amikor januárban megállapodtak az Újpest FC megvásárlásáról, még nyoma sem volt az azóta kialakult bizonytalan világgazdasági folyamatoknak. Stabil pénzügyi hátteret szerettek volna építeni a klub mögé, de a váratlan események olyan helyzetet teremtettek, amire nem lehetett felkészülni. Ennek következményeként pedig nem jött létre az adás-vétel.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató