2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Orbán Viktort érzékenyíteni próbálta a NATO: leültettek mellé egy buzit a vacsorán

Nyugati lapok, köztük több spanyol újság is arról ír, hogy a NATO-vacsorán a több tucat meghívott vendég közül pont a Nyugat-Európában sokak által homofóbnak tartott Orbán Viktor mellett ült Xavier Bettel luxemburgi kormányfő meleg férje, az építészként dolgozó Gauthier Destenay.

A Guardian cikke felidézte az exkluzív étkezés részleteit is. A spanyol királyi palotában tartott eseményen az illusztris társaság a vacsorát nem akárhol költötte el, a nagyívű teret Bagnères-i márványból formázott oszlopok szegélyezték, a falakat pedig az egyik legsokoldalúbb művész, a modern festészet egyik atyjának tartott Francisco Goya festményei ékesítették.

A válogatott fogásokkal gondosan megterített asztalnál pedig ott ült a magyar kormányfő, Orbán Viktor is, akire Nyugaton sokan a kevés európai melegellenes vezető egyikeként hivatkoznak. Mellette pedig pont Xavier Bettel luxemburgi kormányfő meleg férje ült. A Guardian megkérdezte a spanyol királyi palotát, hogy szándékos volt-e a helyválasztás, de nem érkezett válasz a megkeresésükre. Nem nehéz kitalálni a szándékosságot, hogy most mindezt címlapokra tehessék.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató