2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Varga Judit: A Ryanair hozzáállásának meglesz a következménye

A meccsek előtti térdelésről, a Pegasus-vizsgálóbizottságról és az extraprofitadó áthárításáról is kérdezték Varga Judit igazságügyi minisztert a Magyar Nemzetnek adott interjújában, aki az első kérdésre azt mondta, hogy

a meccsek előtti térdelés „tartalmilag teljesen idegen a magyar nemzet történelmétől, hiszen nekünk nincs gyarmati múltunk, amiért lelkiismeret-furdalást kellene éreznünk, ezért ezt valamennyire provokációnak is tartom a szurkolóink és a magyar nemzet irányába egyaránt. Az már meg sem lepi az embert, hogy Európában minden az ideológiáról szól.”



Arra, hogy részt vesz-e a Pegasus-vizsgálóbizottság meghallgatásán, amire hívták, azt mondta, hogy „az Európai Parlamentnek szerződésben rögzített hatáskörei vannak, ez persze a képviselők többségét nem szokta érdekelni. Amiről kérdeznének, az minden országban a nemzetbiztonság területéhez tartozik. Ezt más országgal nem mernék megtenni, a kettős mérce nyilvánvaló.”

Hozzátette, hogy az ügyben a bizottsági szóvivő is azt nyilatkozta, hogy ez a témakör tagállami hatáskör. Varga szerint „ez is a frusztrált európai és hazai baloldal akciója, hogy a csúfos vereségük után próbálnak már átbeszélt, korrekten rendezett kérdéseket újranyitni és politikai álvitákat gerjeszteni”.

Nemrég Varga Judit soron kívüli fogyasztóvédelmi vizsgálatot rendelt el a Ryanairrel szemben az extraprofitadó áthárításának vizsgálatára.

Varga szerint a beérkezett panaszok száma alapján az extraprofitadón kívüli helyzetekben is érdemes lenne megvizsgálni, hogy tisztességes piaci magatartást folytatnak-e.

„A fogyasztóvédelem feladata a célvizsgálatok kezdeményezése, hiszen lehet, hogy egyes cégek folyamatos, tisztességtelen tájékoztatási gyakorlatot folytatnak, és hiába takaróznak az általános szerződési feltételekkel, ha már az önmagában tisztességtelen. Van jogi keret arra, hogy ezt az arroganciát, ami sok állampolgárunk számára nagyon sérelmes, közelebbről megvizsgáljuk. Ezért is rendelt el június 21-én soron kívüli témavizsgálatot az Igazságügyi Minisztérium a társasággal szemben. A Ryanair hozzáállásának meglesz a következménye”

-mondta.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató