2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Az oroszbarát KILLNET hackerei feltörték az amerikai szövetségi adófizetési rendszert

A Killnet hackercsoport egy új DDoS-támadási módszert tesztelve “feltörte” az amerikai szövetségi adófizetési rendszer weboldalát. Ezt a WE ARE KILLNET Telegram csatornán jelentették be.

“A payusatax.com több órája nem elérhető. Ezzel véget ért az új módszerünk tesztelése. A payusatax.com DDOS-t “Endless Request” ciklusban hagyjuk” – írta a csoport egy bejegyzésben.

A hackerek több órán keresztül hajtották végre a támadást. Ez idő alatt az amerikai szövetségi adófizetési rendszer a DDoS-támadások elhárítására a Flexential Corp. helyett a Cloudfare-t használta, de ez sem segített, így az oldal visszakerült az eredeti szolgáltatóhoz.

A Killnet oroszbarát csoport a múltban hadat üzent az Anonymous hackercsoportnak és 10 országnak, amelyek szerintük oroszellenes politikát folytatnak. A Killnet listáján az Egyesült Államok, Németország, Olaszország, az Egyesült Királyság, Lettország, Románia, Litvánia, Észtország, Lengyelország és Ukrajna szerepelt. A hackerek biztosították, hogy akcióik csak az államok kormányai ellen irányultak, civilek ellen nem.

Korábban a Gazeta.ru arról számolt be, hogy a XakNet hackerei feltörték Ukrajna legnagyobb energetikai vállalatát, a DTEK-et, illetve Litvániát is megtámadták.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató