2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Dúró Dóra nekiment Fekete-Győr Andrásnak

A Mi Hazánk politikusa szerint a Momentum frakcióvezetője szándékosan félremagyarázta a napirend előtti felszólalását.

Fekete-Győr András, a Momentum parlamenti frakciójának vezetője pénteki Facebook-bejegyzésében kritizálta Dúró Dóra eheti parlamenti felszólalását. A Mi Hazánk politikusa a bejegyzés alatt, kommentben reagált a momentumos politikus szavaira.

„A Momentum frakcióvezetője tudatosan ferdíti tehát a valóságot; lehet, hogy Gyucsánytól tanulta”

„Fekete-Győr András hazudott, amikor tudatosan félremagyarázta a napirend előtti felszólalásomban mondottakat: az, hogy minden szülőképes korú nőnek négy gyermeket kellene vállalnia ahhoz, hogy a magyarság lélekszámát tízmillió körül tartsuk, egy statisztikai tény, nem egy általam megfogalmazott elvárás a nők irányába” – kezdte válaszát Dúró.

Majd felidézte, hogy ezt elmondta a felszólalásában is,

„a Momentum frakcióvezetője tudatosan ferdíti tehát a valóságot; lehet, hogy Gyucsánytól tanulta”

– hangsúlyozta a mi hazánkos képviselő.

„Egyébként ha ismerné a családügyi szakirodalmat, akkor ő is tisztában lenne az általam elmondott ténnyel (mert egyébként meglepő lehet, de ezt sem én számoltam ki), ahogy azzal is, hogy Orbán Viktor tervei, miszerint kb. 2030-ban érjük el a 2,1-es termékenységi arányszámot, nagyjából hétmilliós csonkaországi lélekszámot jelentenek a következő évtizedekre” – részletezte.

Fekete-Győr a népességfogyáshoz sem tud szakmai alapon hozzászólni

Dúró Dóra megjegyezte, hogy „a számokkal közismerten hadilábon álló 

Fekete-Győr a magyarság legnagyobb problémájához, a népességfogyáshoz sem tud szakmai alapon hozzászólni 

(pedig ha valami fenntarthatatlanná teszi az államháztartást is, akkor elsődlegesen ez), persze már annak is örülhetünk, hogy nem a román nőket akarja támogatni a magyarok helyett.”

„Jó lenne, ha a Momentum szakítana a destruktív megközelítéseivel”

Dúró azt is hozzátette: „jó lenne, ha a Momentum szakítana a destruktív megközelítéseivel: nemet mondanak az olimpiára, nemet külhoni magyar pártokra, nemet a magyarság megmaradására. Mondhatnának legalább igent a családtámogatási javaslatainkra, főleg az anyák mindennapjainak megkönnyítésére, amikor megkongatjuk a vészharangot”.

„És tudom, kérdés, miért vegyünk komolyan egy olyan politikust, aki az életét tette arra is, hogy nem fognak össze az MSZP-vel. Nyilván semennyire. Úgyhogy megyek is inkább gyereket nevelni, ahogy más családoknak is egyébként idén 73 munkanapon kell megoldaniuk a gyermekfelügyeletet az iskolaszünetek miatt. 

A bocsánatkérését pedig kommentben is elfogadom” 

– zárta gondolatait a Mi Hazánk politikusa.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató