2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Orosz ezredes: Gyorsabb a lerohanás, mint Mariupolnál, jöhet Harkov és Odessza

Mihail Hodarenko komoly kijelentéseket tett az oroszok céljairól.

Csecsenföld vezetője, Ramzan Kadirov szombat délután bejelentette Liszicsanszk bekerítését az orosz hadsereg és a de facto Luhanszki Népköztársaság katonái által. Felmerül a kérdés, írja az Index, hogy mi lesz ezután, milyen irányba haladnak tovább a csapatok és hogy lehetséges-e az ukrán fegyveres erők ellentámadása.

Most Mihail Hodarenko orosz tartalékos ezredes a Moszkovszkij Komszomolec című lapnak nyilatkozott, írják, és megválaszolta az esetleges kérdéseket. Mihail Hodarenko elmondta, írják, hogy a szövetséges erők minden erőfeszítése a Kramatorszk-szláv agglomeráció uralására fog összpontosulni.

Hozzátette:

a következő fő irány kétségtelenül a Bahmuti (Artemovszk) kerületek lesznek.

Azt nem tudta megmondani, hogy az Kramatorszk térségében pontosan mekkora erővel rendelkeznek az ukránok, de hozzávetőlegesen 8-10 ezer harcosra tehető a számuk.

„De messze nem a csapatok száma határozza meg az adott művelet sikerét, hanem az ügyes vezetés, a tűzfegyverekkel ellátott felszerelés, az élelmiszer- és lőszerkészletek és a morál. 

A modern harcban a számok nem játszanak olyan nagy szerepet, 

mint korábban” – tette hozzá az ezredes.

Jöhet Odessza?

Elmondta továbbá, hogy nem becsülné alá az ukrán fegyveres erők hatékonyságát és úgy gondolja, hogy „az ellenséggel mindig tisztelettel kell bánni”. Hozzátette: A Nyugat segítsége nélkül az ukrán hadsereg nagyszabású ellentámadása azonban nem valószínű. Szerinte az orosz erők ezt a térséget gyorsabban le tudják majd rohanni, mint Mariupolt. És ha ez megtörtént akkor

Harkov, Dnyipropetrovszk, Zaporizzsja és Odessza városa lehet következő célpont.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató