2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Kreml: Minden követelésünket el kell fogadniuk, ha békét akarnak

Peszkov szerint csökkent az igény az iránt, hogy békés úton rendezzék az ukrajnai konfliktust, de „előbb-utóbb a józan észnek diadalmaskodnia kell”.

Ukrajnának minden követelésüket jóvá kell hagynia, amikor a tárgyalások folytatódnak – ezt mondta Dmitrij Peszkov Kreml-szóvivő a Rosszija-1 adásában. 

Úgy fogalmazott: szerinte csökkent az igény az iránt, hogy békés úton rendezzék az ukrajnai konfliktust, de „előbb-utóbb a józan észnek diadalmaskodnia kell”, akkor pedig Ukrajnának vissza kell térnie a tárgyalóasztalhoz és „ismét meg kell érteniük, hogy mik Moszkva feltételei”. 

Le kell ülniük az asztalhoz és el kell fogadniuk ezeket.

És utána egyszerűen csak hivatalossá kell tenniük azt a dokumentumot, amelyről sok szempontból nézve már megegyeztünk” – mondta Peszkov. 

A szóvivő arról is beszélt, hogy szerinte a nyugati államok „a háború folytatására tették fel lapjaikat” és ezért nem engedik meg Ukrajnának, hogy a békéről tárgyaljanak velük. Ezen kívül szót ejtett arról, hogy szerinte az európai államok vezetői nem a saját nemzetük érdeke szerint cselekszenek, és „a nyugati kollektívának” rendelik alá magukat.- írta a mandiner.hu.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató