2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Három halálos áldozata van a koppenhágai bevásárlóközpontban történt lövöldözésnek

Három halálos áldozata van a koppenhágai bevásárlóközpontban történt lövöldözésnek, három sérült pedig kritikus állapotban van, közölte a koppenhágai rendőrség. Az áldozatokról annyit árultak el a hatóságok, hogy egyikük egy 40 év körüli férfi és két fiatalember.

A lövöldözés Skandinávia egyik legnagyobb bevásárlóközpontjában, a Koppenhága belvárosától 5 km-re található Field's bevásárlóközpontban történt vasárnap helyi idő szerint este fél 6 körül.

A rendőrség már korábban őrizetbe vette a lövöldözés feltételezett elkövetőjét, egy 22 éves dán férfit, akinél fegyvert és lőszert találtak az elfogásakor. A hatóságok közlése szerint hétfőn hallgatják ki. A koppenhágai rendőrség vezetője, Søren Thomassen azt is elmondta, hogy a férfit ismerte a rendőrség, de csak „periférikusan”. A vasárnap esti sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy nem zárták ki a terrorizmust mint indítékot. Egyelőre nincs információjuk arról, hogy több elkövető lett volna.

Egy szemtanú a BBC-nek arról beszélt, hogy több lövést is hallott, amikor belépett a plázába. Elmondása szerint először nem akarta elhinni, hogy ezek valódi lövések, mert ilyesmi elképzelhetetlen lenne egy olyan országban, mint Dánia. Akkor döbbent rá a helyzet komolyságára, amikor sikoltozó és zokogó embereket látott kirohanni az épületből. Egy másik szemtanú három-négy lövésről számolt be.

A dán királyi család közleményben fejezte ki együttérzését a halálos áldozatok és hozzátartozóik felé. Idén Dániából indult a Tour de France kerékpáros körverseny, az ebből az alkalomból rendezett ünnepséget – amin a trónörökös Frigyes herceg is részt vett volna – lemondták a lövöldözés miatt.

Harry Styles brit énekesnek vasárnap este, helyi idő szerint 20:00 órakor kezdődött volna a koncertje a plázától egy kilométerre fekvő Royal Arénában, a 17 ezer rajongóval egy óra csúszás után közölték, hogy biztonsági okok miatt a fellépés elmarad.


Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató