2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Hatvan lövés ért egy fekete férfit, akit egy autós üldözés után lőttek le a rendőrök Ohióban

Több mint 60 lőtt sebet találtak annak a 25 éves fekete férfinak a testén, akit múlt héten lőtték agyon a rendőrök az ohiói Akronban, egy autósüldözést követően – írja a BBC.

Most a helyi rendőrség tett közzé egy videót az üldözésről. A rendőrség szerint a 25 éves Jayland Walker nyitott először tüzet, ők pedig az életüket féltették. Walker nem volt felfegyverkezve, amikor elszaladt az autójától, de később megtalálták a pisztolyát az autóban.



A rendőrségi testkamerákon az látszik, hogy egy símaszkos személy kiszáll az autóból, és egy parkoló felé fut, a rendőrök körülbelül 10 másodpercig üldözték, majd tüzet nyitottak. Egy rendőr először próbált kábító lövedéket használni, de ezzel nem járt sikerrel – állítja a rendőrség.

Lövés hallatszott az autóból, amit villanás is kísért, ezt egy közlekedési kamera is rögzítette

- nyilatkozta az AP-nek Steve Mylett akroni rendőrfőnök.

Dave Yost, államügyész „átfogó, tisztességes és szakértői vizsgálatot” ígért, míg az akroni rendőrség külön belső vizsgálatot folytat, hogy kiderüljön, a tisztek megsértették-e rendőrség szabályait vagy irányelveit. A vizsgálat idejére, az ügyben érintett nyolc rendőrt fizetett szabadságra küldték.

Jayland Walker családjának ügyvédje szerint a rendőrök még akkor is lőtték a férfit, amikor már rég tétlenül feküdt a földön, ezt követően pedig meg is bilincselték, mielőtt ellátták volna. „A harag rendben van. A harag érthető. Az erőszak nem az. őrizzük meg Jayland életének méltóságát, miközben békésen igazságot követelünk neki” – nyilatkozta az áldozat családja.

A városban az eset után több demonstrációt is tartottak, ezeknek egy része békésen zajlott, de előfordult, hogy erőszakossá váltak a megmozdulások, épp ezért Akron polgármestere türelemre kérte városa lakosságát.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató