2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Blokád az Erzsébet hídon - Hazafiak szabadságot követelnek Budaházynak

117 perc a 117 évért – Szabadságot Budaházynak! Szabadságot a politikai foglyoknak!

Percre pontosan 20 év telt el az Erzsébet-híd blokádja óta. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, de úgy tűnik, a hazai "igazságszolgáltatás" továbbra sem az igazságot szolgálja. 20 évvel ezelőtt civilek egy csoportja, köztük Budaházy Györggyel, lezárta az Erzsébet-hidat, hogy a balliberálisok megkérdőjelezhető körülmények között született választási győzelme után követeljék a szavazatok újraszámlálását.

Mi, civilek, sokan ott voltunk akkor is, és most, 20 évvel később, emlékezve és emlékeztetve, 2022. július 4-én 8 órától egy figyelemfelhívó, polgári engedetlenségi akció keretében újra lezárjuk az Erzsébet hidat, 117 percre.

A civil összefogással megvalósuló békés demonstrációnknak egyetlen célja van: kegyelmet követelünk Budaházy Györgynek és 14 társának, akiket a Fővárosi Törvényszék egy égbekiáltó, igazságtalan ítélettel összesen 117 év szabadságvesztéssel sújtott!

Minden magyar felelős minden magyarért! Nem gondoltuk, hogy 2022-ben újra ilyen eszközhöz kell folyamodnunk. De lelkiismeretünk és igazságérzetünk diktál: nem nézhetjük tétlenül, hogy, miközben a 2006-os rendőrterror és az azt követő elnyomó rendszer politikai és rendőri vezetőit nem vonták felelősségre, addig az ellenük fellépő magyar embereket terroristának bélyegezzenek és egy aránytalan, igazságtalan bírói döntéssel hosszú évtizedekre fegyházbüntetésre ítéljenek.

Ha botrány az, hogy 117 percre leáll a forgalom az Erzsébet-hídon, akkor minek nevezzük azt, hogy egy anomáliáktól hemzsegő eljárás végén összesen 117 év letöltendő szabadságvesztésre ítélnek hazafiakat?! 117 perc után polgári engedetlenségi akciónk véget ér. A blokádot feloldjuk, de felhívjuk mindenki figyelmét: addig fogunk küzdeni Budaházy György és társai szabadságáért, amíg nem szolgáltatnak nekik igazságot. Ezt kívánja a magyar nemzet igazságérzete. Akciónkat

Wittner Mária '56-os szabadságharcos erkölcsileg támogatja.

Most Budapesten.

Budaházy György testvére osztotta meg az alábbi képet. Szabadságot követelnek Budaházyéknak és lezárták az Erzsébet-hidat. 

Szerkesztőségünk a helyszínről mutatja a képeket. Kivonult a rendőrség. Galériánkba a képek és követjük az eseményeket.

Közben a rendőrség viteti el az autókat. Erről egy friss képet tudunk mutatni. Próbálják megoldani a káoszt.

Hétfőn reggel 8 órakor érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy néhányan kocsikkal és egy molinóval keresztbe állva akadályozzák a forgalmat a fővárosban, az Erzsébet hídon, írja honlapján a rendőrség. A rendőrök igazoltatják a csoport tagjait, és a gyülekezési jogról szóló törvény megsértése, valamint közlekedési szabálysértés miatt indítanak eljárást. Az intézkedés folyamatban van.

 

Képgaléria

(Kattins a képre a nagyobb méretért)
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató