2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 394.88
USD : 371.93
Időjárás ikon12°

Zelenszkij üzent: Visszatérünk Liszicsanszkba, taktika az egész

Az ukrán elnök szerint a harctéri taktika alakulása és újabb korszerű fegyverek érkezésének köszönhetően Ukrajna még vissza fogja szerezni Liszicsanszkot.

Az államfő a lakossághoz intézett vasárnap éjjeli videoüzenetében kommentálta az ukrán csapatok kivonását a stratégiai jelentűségű Donyec-medencei településről, az üzenetből az Ukrajinszka Pravda hírportál idézett.

„Óvjuk katonáink és embereink életét. A falakat újjáépítjük, a területeket visszaszerezzük, de mindenekelőtt az embereket kell védenünk. Ha a hadsereg vezetése kivonja a katonákat a front egy bizonyos pontjáról, ahol az ellenségnek jelentősen nagyobb a tűzereje a miénknél, ami különösen igaz Liszicsanszkra, az csak egyet jelent:

visszatérünk a taktikánknak és az egyre több korszerű fegyverünknek köszönhetően”

– hangoztatta Zelenszkij. 

Az elnök ismételten leszögezte, hogy Ukrajna nem adja fel egyetlen területét sem. Kiemelte, hogy az ukrán hadsereg fokozatosan halad előre Harkiv és Herszon megyékben, valamint a tengeren. Példaként említette a Kígyó-szigetet, amelyet az ukrán erők a napokban foglaltak vissza az oroszoktól. „A Kígyó-sziget egy jó példa. Eljön a nap, amikor ugyanezt mondjuk majd a Donyec-medencéről is” – fogalmazott Zelenszkij.

(MTI)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató