2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Kezdődik az eddigi legkomolyabb csata: Donyeckbe indulnak az orosz erők

Donyeckbe irányítják a Luganszki Népköztársaság felszabadításában résztvevő erőket.

A Donyecki Népköztársaság (DNR) egységeit, amelyek segítettek a Luganszki Népköztársaság (LNR) felszabadításában, átvezénylik Donyeck irányába – közölte újságírókkal Gyenyisz Pusilin, a DNR vezetője.- számol be az oroszhírek.

“A Luhanszki Népköztársaság felszabadult… Már most elmondhatjuk, hogy a testvéreink megsegítésében részt vevő alakulatunk – Donyeck irányába indult. A luganszki második hadtestet is átvezénylik” – mondta Puszilin.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter korábban bejelentette a Luganszki Népköztársaság felszabadítását. A sikeres harci műveletek eredményeként az orosz fegyveres erők az LNR népi milícia egységeivel együtt teljes ellenőrzést gyakorolnak Liszicsanszk és számos közeli település felett. A várost elhagyva az ukrán fegyveresek felrobbantottak és leromboltak néhány fontos közigazgatási épületet, köztük a városházát.

Szintén a különleges művelet során az orosz fegyveres erők a Donyecki Népköztársaság erőivel közösen felszabadították a DNR területének nagy részét, különösen Vonovakta, a Donyecktől délre fekvő, stratégiailag fontos járási központ, Mariupol, az Azovi-tenger partján fekvő legnagyobb város, valamint Szvjatogorszk, ahol egy nagy, ortodox kolostor található. Az ukrán fegyveresek által ellenőrzött Piszki, Avdiivka és más településekről azonban továbbra is bombázzák Donyecket.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató