2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Zelenszkij felszólította az egész világot: Ti feladatotok lesz Ukrajna újjáépítése

Az ukrán elnök Luganóban filozofált.

„Ukrajna újjáépítése az egész demokratikus világ közös feladata” – mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétfőn, amikor az ország feltérképezte 750 milliárd dolláros helyreállítási tervét, tudósít az Index az Independent nyomán. Ukrajna újjáépítése nem helyi projekt, nem egy nemzet projektje, hanem az egész demokratikus világ közös feladata – minden olyan országé, amely civilizáltnak mondhatja magát – mondta Zelenszkij online, több száz résztvevő előtt a Luganóban tartott, Ukrajna helyreállításáról szóló konferencián.

„Ukrajna helyreállítása az élet elveinek helyreállítását jelenti, az élet terének helyreállítását, mindannak helyreállítását, ami az embert emberré teszi” 

– mondta az ukrán elnök. Hangsúlyozta, hogy Ukrajna igényei a hidegháború befejezése óta haladnak a demokrácia felé kisebb-nagyobb sikerrel, és most az ország széleskörű pusztulással néz szembe. Eközben a brit külügyminiszter azt mondta, hogy egy ilyen helyreállításhoz egyfajta „Marshall-tervre” lesz szükség Ukrajna újjáépítési törekvéseihez, írja az Index.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató