2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Simon András elhagyja Makizajt és Kamu Gerinek ad tanácsokat a jövőben

Simon András korábban kilenc évig volt az ATV műsorvezetője, a csatornát Márki-Zay Péter kedvéért hagyta ott. Most a budapesti városházán folytatja.

A HVG írja le a szívszaggató történetet:

Simon András, az ATV korábbi műsorvezetője és Márki-Zay Péter kommunikációs főnöke a budapesti városházán folytatja pályafutását – értesült a hvg.hu pénteken. Simont – információink szerint – csütörtökön mutatták be a Városháza sajtós és kommunikációs csapatának, azonban az egyelőre nem tisztázott, hogy pontosan milyen feladatkörben fog ott dolgozni.

Simon Andrást pénteken többször kerestük, azonban nem válaszolt sem hívásainkra, sem üzeneteinkre. Értesülésünket a Városháza nem kommentálta.

Simon András 1993-ban kezdte újságírói pályáját a Magyar Televíziónál, ahol rovatvezetőként, szerkesztőként és riporterként dolgozott. Az állami tévétől szerződött 1999-ben a TV2-höz, ahol a Tények, a Jó estét, Magyarország! és az Este című műsorokat szerkesztette és vezette is.

2005-től a Magyar Televíziónál dolgozott műsorokért felelős alelnökként, azonban 2007-ben otthagyta a sajtót a Magyar Telekom médiakapcsolatokért és belső kommunikációért felelős PR igazgatóként dolgozott, majd 2007 október elsejétől a Magyar Telekom Csoport kommunikációs igazgatójává lépett elő.

2010 és 2013 között a Magyar Nemzeti Bank szóvivője és kommunikációs igazgatója volt, innen tért vissza a médiába, az ATV műsorvezetőjeként. Az ATV-nél Gajdos Tamást váltotta a Híradóban.

Az ATV-t Simon 2021 decemberében hagyta ott, amikor Márki-Zay Péter, az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltje felkérte, hogy dolgozzon az ő kampánystábjában. Simon András és Márki-Zay Péter korábban is találkozott, méghozzá pont az ATV stúdiójában: az első előválasztási miniszterelnökjelölti vitát Simon még a csatorna munkatársaként vezette le.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató