2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Wimbledon: Udvardy Luca bejutott a juniorok döntőjébe!

Udvardy Luca bejutott a wimbledoni teniszbajnokság női juniorversenyének döntőjébe, miután a pénteki elődöntőben három játszmában (6:3, 3:6, 6:0) legyőzte a 16. helyen kiemelt cseh Linda Klimovicovát.

A hetedik helyen kiemelt Udvardy Luca 4:3-nál nagy csatában, a második bréklabdát értékesítve elnyerte ellenfele adogatását, ezzel gyakorlatilag behúzta az első játszmát (6:3), és bár a második elején rögtön újabb fogadójátékot nyert, abból nem tudott profitálni. A magyar lány egymás után három adogatójátékot veszített, és a játszma megmentéséhez nem volt elegendő, hogy egyszer, 2:4-nél ő is brékelt – Linda Klimovicová nem hagyta veszni a lépéselőnyt (3:6). 

A harmadik játszma első gémjét bréklabdát hárítva nyerte meg a magyar teniszező, nehéznek ígérkezett tehát a folytatás, csakhogy a következő lépés egy megnyert fogadójáték volt. A saját szervagémet már úgymond lendületből hozta Udvardy, és miután a következő játékot fogadóként óriási küzdelemben ismét csak megnyerte, végleg megtörte cseh ellenfelét – semmire nyert fogadójátékkal tett pontot a gyönyörű délutánja végére (6:0). 

A junioroknál eddig három magyar női játékos nyert Grand Slam-versenyt: Kapros Anikó(Australian Open, 2000), Szávay Ágnes (Roland Garros, 2005) és Gálfi Dalma (US Open, 2015).

Wimbledonban a 16 éves Udvardy Luca lehet az első, bár pokoli nehéznek ígérkező mérkőzés vár rá: a szombati döntőben az első helyen kiemelt amerikai Liv Hovde lesz az ellenfele.

WIMBLEDON, JUNIOR NŐI TORNA
ELŐDÖNTŐ 
Udvardy Luca (7.)–Linda Klimovicová (cseh, 16.) 6:3, 3:6, 6:0
Liv Hovde (amerikai, 1.)–Victoria Mboko (kanadai, 5,) 6:4, 6:3

 

 

(Nemzeti Sport)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató