2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

A Román Kupa után a Szuperkupa is Sepsiszentgyörgyre került

A Sepsi OSK a nyolcadik csapat, amely megnyerte a trófeát, hátrányból, egy korábbi kolozsvári csatár góljával legyőzve a CFR-t.

Rohadt Șumudică – mormogta a sokadik söre után egy CFR-szurkoló egy Maros-parti teraszon, pár órával az Aradon játszott Szuperkupa-mérkőzés után. A kupagyőztes Sepsi OSK ugyanis annak a Mario Rondónnak a góljával nyerte meg a szezon első trófeáját a CFR ellen, akit a vasutasok tavaly nyári edzője, Marius Șumudică küldött el, hogy helyet csináljon a keretben egyik kedvencének, a román foci fenegyerekei közé tartozó Denis Alibecnek. Șumudicát viszont alig két hónap után elzavarták a Fellegvárról, Alibec is csak télig maradt (fél év alatt egy akciógólja volt), Rondón viszont egy lengyelországi kaland után visszatalált Erdélybe, és első meccsén győztes gólt fejelt volt csapata ellen.- írja a Főtér.ro.

Pedig a CFR a meccs első kapura lövéséből vezetést szerzett, de a jereváni Bajnokok Ligája-selejtező után a visszavágóra pihentetett nyolc játékosa nélkül a folytatásban már kevésbé volt veszélyes. A lassan magára találó Sepsi pedig az első félidő legvégén egyenlített ki (az első gólját is egy új igazolás, Cosmin Matei lőtte), majd a másodikban már jobban is játszott a bajnoknál, és Rondón becserélése döntőnek bizonyult.

A meccsre kissé meglepő módon szinte teljesen megtelt az aradi Neuman Ferenc-stadion, bár a hazai szurkolók egy része leginkább ingyen reklámnak tekintette a meccset, látványos feliratokkal tiltakozva saját klubjuk, az UTA vezetői ellen. A román foci két „magyar” tábora viszont anyaországi, sőt a Sepsi még felvidéki támogatást is kapott a szurkoláshoz – a hatalmas sárga-kék DAC-zázsló látványosan ki is emelkedett a háromszéki tábort uraló piros tömegből.

Román Szuperkupa

Kolozsvári CFR–Sepsi OSK 1–2 (A. Păun 2., illetve Matei 45+3., Rondón 85.)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató