2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Az oroszok darabokra lőttek két, amerikai fegyverekkel teli ukrán hangárt

Az orosz védelmi minisztérium szerint a tüzérségük szétlőtt két donyecki hangárt, amiben az ukrán hadsereg Amerikából érkezett M777-es tarackokat tartott – írja a minisztérium közleménye alapján a Reuters.

Az orosz hadsereg csapást mért a NATO lőszerraktárára Szlovjanszkban, aminek következtében akár száz ukrán fegyveres is meghalt – közölte a védelmi minisztérium.

“Nagy pontosságú földi indítású fegyverek csapást mértek az ukrán fegyveres erők tüzérségi egységének ideiglenes telepítési pontjára és egy lőszerraktárra a Szlovjanszk városában lévő gyár területén. Akár 100 fő is meghalhatott” – áll a minisztérium közleményében.

Megsemmisítettek több mint 1000 tüzérségi lövedéket az amerikai gyártmányú M777-es tarackokhoz és mintegy 700 rakétát a Grad rakéta-sorozatvetőkhöz.

Korábban az Egyesült Államok 155 milliméteres kaliberű, nagy hatótávolságú M-777-es ágyúkat szállított Ukrajnának, az ukrán csapatok már használták őket városok, köztük Donyeck ágyúzására, ami civil áldozatokkal járt.

Az orosz és szövetséges fegyveres erők az ukrán fegyveres erők infrastruktúráját és létesítményeit veszik célba Oroszország ukrajnai katonai műveletének részeként. Vlagyimir Putyin úgy jellemezte a célját, hogy “megvédi azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”.

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató