2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Marine Le Pen: a szankciók hatástalanok, Oroszországot gazdagítják

Marine Le Pen, a francia parlament Nemzeti Tömörülés pártjának frakcióvezetője szerint az Oroszország elleni uniós szankciók teljesen hatástalannak bizonyultak.

“A szankciók teljesen hatástalannak bizonyultak. A szankciók Oroszországot gazdagították, ráadásul a franciákat jobban szankcionálták, mint Oroszországot” – mondta Le Pen a BFMTV-nek adott interjújában.

Szerinte az oroszellenes szankciók voltak azok, amelyek a növekvő inflációt okozták.

Franciaországban az infláció májusban rekordmagas, 5,2 százalékos szintet ért el. A Nemzeti Statisztikai Intézet (Insee) szerint Franciaországban júniusban 5,8%-kal emelkedik az áruk és szolgáltatások ára.

A Nyugat több szankciócsomagot is bevezetett Oroszország ellen Ukrajna miatt. Az orosz elnök korábban azt mondta, hogy az Oroszország megfékezésére és gyengítésére irányuló politika a Nyugat hosszú távú stratégiája, és a szankciók komoly csapást mértek az egész világgazdaságra. Putyin azt is mondta, hogy az USA és az EU gyakorlatilag nem teljesítette az Oroszországgal szembeni kötelezettségeit azzal, hogy befagyasztotta a devizatartalékait.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató