2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Csatába hívta Zelenszkij az ukránokat: egymillió ember indul, nyugati fegyverekkel

Ukrajna egymillió fős, nyugati fegyverekkel felszerelt harci erőt vonultat fel, hogy visszaszerezze déli területeit Oroszországtól – mondta az ország védelmi minisztere a The Times című napilapnak,- szemlézte az Index.

Az invázió kezdete óta először nyilatkozva egy brit lapnak Olekszij Reznyikov elmondta, hogy Volodimir Zelenszkij elnök utasította az ukrán hadsereget, hogy foglalja vissza a megszállt tengerparti területeket, amelyek létfontosságúak az ország gazdasága számára.

Érthető, hogy ez politikailag nagyon is szükséges az országunk számára. Ezért az elnök utasítást adott a legfőbb katonai vezetőnek, hogy készítsen terveket. Ezt követően a vezérkar elvégzi a házi feladatát, és azt mondja, hogy a cél eléréséhez XYZ-re van szükségünk

– mondta Reznyikov, és hozzátette: „Ez az én feladatom. Leveleket írok a partnerországokban lévő kollégáimnak, a tábornokok megvitatják, hogy miért van szükségünk ilyen fegyverekre, és aztán megszületnek a politikai döntések."

Reznyikov szót ejtett még arról is, hogy a háború intenzitása miatt a szovjet korabeli készletek gyorsan kimerültek:

Ez egy hosszú folyamat volt, másfél hónap, de eredményes volt. Ukrajnának Szovjetunió korabeli fegyveres erői voltak, harmincéves fegyverekkel. Ezt három hónap alatt megváltoztattuk.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató