2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Gyöngyösi megüzente Jakabnak, készüljön, repül a frakció éléről is

A Jobbik új elnöke a Spirit Fm Aktuál című műsorában nem zárta ki a változás lehetőségét Jakab Péter korábbi pártelnök jelenlegi frakcióvezetői pozícióját illetően.

„Másképp viszonyulunk a világhoz és ahhoz a szövetségi rendszerhez, amelyhez Magyarország tartozik: mind az Európai Unióhoz, mind az Amerikai Egyesült Államok által vezetett világrendhez, de nemcsak ebben különbözünk. Én úgy gondolom, hogy mi úgy vagyunk keresztény-konzervatív párt, hogy a lopást és a korrupciót nem tartjuk helyénvalónak. Ilyen értelemben, elvekben is eltér a Fidesz és a Mi Hazánk a Jobbiktól” – reagálta a Spirit FM Aktuál műsorában Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke arra a kérdésre, hogy korábbi nyilatkozata alapján a Fideszt nem tartja Európa-pártinak.

A Jobbik elnöke hozzátette: az ellenzéki pártokkal történő együttműködés technikai kérdés, a körülmények kényszerítik ki. „Amíg a Fidesz írja a választójogi rendszert és a választójogi szabályokat, és azt úgy alakítja, hogy bennünket együttműködésre kényszerít, akkor mi együtt fogunk működni a többi ellenzéki párttal, és lesz egyfajta koordináció a választások idején. Sok zavar volt a fejekben azzal kapcsolatban, hogy itt a pártok összeolvadtak volna, meg egyfajta szimbiózisban működnének. Ebben az együttműködésben nagyon világosan kell látni: voltak baloldali, zöld, liberális és egy konzervatív párt, ezeknek az együttműködéséről volt szó kizárólag egy technikai kérdésben, hogy hogyan lehet úgy a jelölteket meg a listát összeállítani, hogy az Orbán-kormányt elmozdítsuk a kormányrúdtól. Az elvek tekintetében természetesen külön pártok vagyunk, és külön ideológia mentén politizálunk” – hangsúlyozta.

Arra a kérdésre, hogy megtartaná-e Jakab Pétert a frakcióvezetői poszton, Gyöngyösi Márton azt mondta: nem zár ki változást. Lehet, hogy az új korszak új frakcióvezetőt igényel - vélekedett.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató