2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Putyin szakad a röhögéstől az EU-n: Brazília is bejelentkezett az olcsó orosz olajért

Jair Bolsonaro elnök szerint Brazília közel áll ahhoz, hogy megállapodást kössön a jóval olcsóbb gázolaj Oroszországtól történő beszerzéséről – jelentette hétfőn a Reuters.
A múlt héten a BRICS információs portál arról számolt be, hogy Bolsonaro telefonbeszélgetést folytatott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, aki állítólag megígérte, hogy garantálja a dél-amerikai országnak a műtrágya folyamatos szállítását, amely kulcsfontosságú Brazília hatalmas agrárágazata számára.

 

“Élelmiszerbiztonságunk és energiabiztonságunk van, van rá esély, hogy onnan fogunk gázolajat vásárolni, ami kedvezőbb áron van” – idézték a brazil vezetőt szerdán.

Bolsonaro olyan javaslatokon dolgozik, amelyek biztosítják az ország megfelelő üzemanyag-ellátását úgy, hogy az minimális hatással legyen az árakra, mivel az ország magas inflációval küzd.

Becslések szerint Latin-Amerika legnagyobb gazdaságának, amely havonta több mint ötmillió köbméter gázolajat fogyaszt, több mint 15 százalékkal kell növelnie az importot, hogy kielégítse a hazai szükségleteket.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató