2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

A Várnál cirkuszolt éjjel a csőcselék, bilincsbe verték a Kutyapártosokat - Videó

Itt a felvétel, ami csütörtök hajnali fél 1 magasságában készült az Erzsébet híd budai hídfőjénél, és amin az látszik, hogy a rendőrök intézkednek Kovács Gergővel, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt elnökével és Döme Zsuzsannával, a Kutyapárt másik ismert politikusával, Ferencváros alpolgármesterével szemben.

A felvételen Kovácsot autóba rakják a rendőrök, Dömét pedig, aki az egyik rendőr szerint zavarja az intézkedést, megbilincselik.

A tüntető tömeg 22 óra magasságában haladt át az Erzsébet hídon, mielőtt megindult a Karmelita kolostor irányába.

Az Erzsébet hídról lekanyarodva kisebb összetűzés is történt a rendőrökkel, de csak egy-két embert emeltek ki a készenlétisek a csövesekből, komolyabb atrocitás nem történt. Szép számban érkeztek meg a libsik a Vár aljába és több százan kapaszkodtak fel a Dísz térig, mire a rendőrök lezárták a felfelé vezető utat a Hunyadi János út felől.

500 fő gyűlt össze a Dísz téren, és sokáig kérdéses volt, vajon mi lesz a kimenetele a helyzetnek, miután a továbbra is főleg fiatal liberálisokból álló mag többszöri felszólításra sem volt hajlandó elhagyni a helyszínt.

Végül nem volt szükség beavatkozásra, negyed 1 körül a tömeg döntő része megkezdte a levonulást a helyszínről, mert megunták.

Nagyon úgy tűnt, hogy vége, de nem így történt. Mintegy 200 fanatikus liberális fél 1 után kevéssel elfoglalta a Margit hídat, akadályozva a Pestről Budára irányuló forgalmat. A rendőrök végül csak 1 óra után intézkedtek, és végül fél 2-re leterelték az útról a csürhét.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató