2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Lánccal ütött fejbe egy rendőrt egy csöves a tüntetésen

Felsorolta a rendőrség, hogy milyen intézkedéseket hajtottak végre a katatörvény elleni szerda esti tüntetés után Budapesten. A rendőrség közleménye szerint a Kossuth térre bejelentett tüntetésen nem történt intézkedés, de utána a demonstrálók csoportjai a főváros több pontján akadályozták a közlekedést.

A rendőrök három ember ellen tettek szabálysértési feljelentést, akik biciklivel és gyalogosan akadályozták a forgalmat a Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út kereszteződésében. Az Erzsébet híd budai lehajtójánál egy férfi lánccal ütött fejbe egy rendőrt, őt elfogták, és hivatalos személy elleni erőszak miatt az büntetőeljárást kezdeményeztek ellene az ügyészségen.

Szintén a hídnál egy másik férfit garázdaság gyanúja miatt állítottak elő. Egy férfit az egyesülési és a gyülekezési szabadság megsértése vétségének gyanúja miatt fogtak el.

Az Erzsébet hídon egy férfi és egy nő a rendőrök többszöri felszólítása ellenére újra visszament az úttestre. Mindkettőjüket előállították, a férfinél kábítószergyanús anyagot is találtak, emiatt ellene büntető-, a nő ellen szabálysértési eljárás indult. A rendőrségi közleményben nem nevesítik, de itt valószínűleg Kovács Gergelyre és Döme Zsuzsannára, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt két társelnökére utalnak, akiket bilincsben vittek el a rendőrök.

A Margit hídon két embert garázdaság miatt állítottak elő, három esetben kényszerítőeszközt alkalmaztak, miután többszöri felszólítás után sem voltak hajlandóak az úttestről felmenni a járdára.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató