2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Nemzeti válságtanács összehívását kéri az államfőtől Gyöngyösi Márton

A Jobbik elnöke szerint nem az Ukrajnában dúló háború, hanem a kormány unortodox gazdaságpolitikája miatt alakult ki ez a helyzet.

Gyöngyösi Márton csütörtökön, az Országház előtt tartott sajtótájékoztatóján bejelentette: levélben fordul a nap folyamán Novák Katalin köztársasági elnökhöz, mert a kormánypárti képviselőcsoportok távolmaradása miatt értelmét vesztette az általa a múlt héten kezdeményezett pártközi egyeztetés a gazdasági válság kezeléséről, ezért azt lemondta.

A pártelnök azt mondta, hogy a kormányzatban semmiféle együttműködésre nincs hajlandóság, még a jelenlegi válsághelyzetben sem, ez pedig sértő a csaknem kétmillió ellenzéki szavazóra nézve.

Közölte: a nemzeti egységet megtestesítő köztársasági elnököt arra kéri, a pártok, a munkavállalói és munkáltatói érdekképviseletek bevonásával

„keressük meg a megoldást erre a nagyon-nagyon súlyos válságra, amivel láthatóan a magyar kormány nem tud és nem is akar mit kezdeni”.

Gyöngyösi a kormány unortodox gazdaságpolitikáját hibáztatja a kialakult helyzetért

„Magyarország válságban van, a forint árfolyama bezuhant, az infláció elszabadult, az Európai Uniótól a Magyarországot megillető forrásokat a kormány jogállamiságot tipró intézkedései miatt nem tudjuk lehívni, és az ország halad egy régóta nem látott és tapasztalt recesszió felé” – jelentette ki Gyöngyösi Márton, azt hangsúlyozva, hogy nem az Ukrajnában dúló háború, hanem a kormányzat unortodox gazdaságpolitikája miatt alakult ki ez a helyzet.

„A kormány látványosan szenved és vergődik, és két nap alatt olyan intézkedések sorozatát hozta meg, amelyek magyar családok százezreit sodorták súlyos válságba” 

– fogalmazott a Jobbik elnöke.

Hozzátette: a kisadózó vállalkozók tételes adója (kata) rendszerének átalakításával a kormányzat „vállalkozók százezreit hagyta az út szélén”, kilátástalan helyzetben, miközben feladta a rezsicsökkentést is.

(MTI)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató