2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Mi Hazánk: vonják vissza "a rezsicsökkentés csökkentését"!

Levélben kérte a Mi Hazánk Mozgalom elnök-frakcióvezetője a Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy a kormányzat vonja vissza a rezsicsökkentés átalakításáról szóló döntést; Toroczkai László erről pénteken, az Országház előtt tartott sajtótájékoztatón számolt be.

A politikus hangsúlyozta: nem az átlagemberek és -családok terheit kellene tovább növelni, hanem a közteherviselésből kimaradó technológiai óriáscégeket, valamint a leggazdagabb magyarokat megadóztatni. Közlése szerint előbbiekre pártja a nettó árbevételük 15 százalékára rúgó digitális adót, utóbbiakra pedig minden tulajdonuk figyelembe vételével 30 százalékos vagyonadót vetne ki.

Elfogadhatatlan az, hogy ilyen jövedelemkülönbségek legyenek, amikor Magyarországon magyar dolgozók százezrei fognak ellehetetlenülni, miközben óriási, szinte felfoghatatlan vagyonnal rendelkeznek bizonyos személyek - fogalmazott.

A rezsicsökkentés átalakításáról szólva Toroczkai László arról beszélt: sokak gáz helyett áramot használnak fűtésre, esetleg kiskertjük öntözését elektromos szivattyúval végzik; ők biztosan túllépik a támogatott kontingens határát, így akár több százezer forintos villanyszámlát is kaphatnak. Kifejezetten családellenesnek nevezte az intézkedést, mondván, az nem veszi figyelembe, hányan élnek egy háztartásban, mekkora területet kell kifűteniük.

A Mi Hazánk elnök-frakcióvezetője hozzátette: ha a kormány nem teljesíti követeléseiket, augusztus elsejére demonstrációkat hirdetnek a vidéki megyeszékhelyekre.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató