2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Ukrajna üzent Orbán Viktornak, hagyja abba a szankcióellenes beszédét

A külügyi szóvivő inkább a hetedik szankciós csomagot sürgetné meg.

Mint ahogy arról lapunk is beszámolt, a szokásos péntek reggeli rádióinterjújában Orbán Viktor miniszterelnök ismételten bírálta az Oroszországgal szembeni szankciókat. A miniszterelnök szerint azokkal Európa „tüdőn lőtte magát”, ezért minél előbb fel kellene oldani azokat.

A Kreml gázválságot hozott létre Európában, hogy aláássa az európai országok jólétét

– reagált a magyar miniszterelnök szavaira Oleg Nyikolenko, az ukrán külügyminisztérium szóvivője. Elmondása szerint nem most van itt az ideje annak, hogy feloldják a szankciókat, sőt, most kéne az Uniónak minél gyorsabban megszavaznia a hetedik szankciós csomagot.

„Magyarország miniszterelnökének nem akkor kellene felszólítania az Oroszország elleni szankciók megszüntetésére, amikor az orosz hadsereg hidegvérrel öl ukrán gyerekeket Vinnicjában, Harkivban, Nyikolajivban és más városokban, épp ellenkezőleg, fokozni kellene az agresszió megfékezésére irányuló lépéseket. A háború kezdetéért és folytatásáért kizárólag Oroszország a felelős. És csak az garantálhatja, hogy Ukrajna, Magyarország és egész Európa visszatérhessen a normális élethez, ha közös erővel és összefogással a békére kényszerítik Oroszországot.”

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató