2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Ukrajnából kicsempészett háborús fegyverek garmadáját találták meg Rajkán

A magyar és a szlovák rendőrség eredetileg drogkereskedelem miatt tartott razziát, de rengeteg, Ukrajnából kicsempészett háborús fegyver került elő. Az elemzők régóta tartanak attól, hogy a nyugat által az ukránoknak átadott fegyverek egy része bűnözők és terroristák kezébe kerülhet.

A szlovák Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) és a magyar Nemzeti Nyomozóiroda NNI) közös akciót hajtott végre, a rajtaütés részeként egy ismert MMA-harcos bátyjának fényűző rajkai otthonába hatoltak be – írta meg az Új Szó. A rendőrök két napot töltöttek a házában, mely a rajkai kempingtől nem messze a Dunakiliti felé tartó úton áll, és egy betonkerítéssel veszi körbe. A szomszédok a lapnak elmondták, hogy a házban és udvaron kamerák vannak, az ablakok golyóállóak, és állítólag a kertben is ástak a rendőrök.

A terrorelhárítók kábítószerüzlet miatt mentek be a házba, de amit ott találtak, az

VALÓSZÍNŰLEG NEMZETKÖZI MÉRETŰ BOTRÁNYT OKOZ.

A helyszínen ugyanis hatalmas mennyiségű lőfegyvert, lőszert és robbanóanyagot foglaltak le. A mesterlövész puskáktól a gépfegyvereken át az automata lőfegyvereken, az úgynevezett géppisztolyokon, valamint számos rövid félautomata fegyveren át lőszerekig, beleértve a robbanóanyagokat is. Köztük harci fegyverek legújabb modelljei is voltak. A rendőrök Javelin páncéltörőket is kerestek − egy olyan, az ukrán háborúban is használt amerikai fegyvert, amellyel könnyen megsemmisíthetnek egy tankot vagy egy repülőgépet. A tűzszerészek a robbanóanyagok hatástalanítását még a helyszínen megkezdték. 

A ház tulajdonosa, Ilja Škondrič MMA harcos testvére, D. Š, akit Magyarországon tartanak őrizetben, a fegyverek eredetéről elmondta, hogy ezek Nyugatról Ukrajnába importált eszközök. Ezekből nemcsak a hadsereg kap, hanem különféle fegyveresek, például az Azov-ezred is.

 

A ZSOLDOSOKNAK KAPCSOLATAIK VANNAK AZ ALVILÁGBAN VAGY A MAFFIÁBAN, ÍGY A FEGYVEREK ELJUTNAK A FEKETEPIACRA, MAJD VISSZA A NYUGATRA. 



(Index)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató