2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Az ingyenélő liberális csürhe elfoglalta a Margit hidat

Lezárták a Margit hidat a pesti hídfőnél az ingyenélő liberálisok az ellenzéki tüntetést követően.

Márki-Zay Péter beszéde után a tüntetés hivatalosan véget ért, a tömeg azonban elindult és elfoglalta a Margit híd pesti hídfőjét. Jelenleg áll a forgalom.

 

A veszteglő villamosról leengedték az utasokat. A tüntetők néha skandálják, hogy mocskos Fidesz, Orbán takarodj.

 

 "bulihangulat" alakult ki a tüntetés végén a Margit hídon. Még az sem kizárt, hogy a tömeg egy része elindul a Várba.

 

 

Helyszínen lévő munkatársaink szerint többen már Márki-Zay Péter beszédének végén a Margit hidat emlegették. Valaki a rendezvény végén egy mikrofonba: „katások, Margit híd, most”, majd a tömeg skandálni kezdte: Margit híd, Margit híd.

A hidat, előbb a villamossíneket, majd az úttestet is, percek alatt lezárták a tiltakozók, akik nagyjából két-háromszázan lehetnek. Ment az Orbán, takarodj! és a dudálás, ezután a tömeg olyanokat kezdett skandálni, hogy: „Elegünk van”, „Mocskos Fidesz”, „Tolvaj Fidesz” és a „Mire vártok?” (a nem tiltakozó járókelőknek).

Munkatársaink szerint a forgalmat a rendőrök elterelik Pesten a Nyugati pályaudvarnál – így kiürült a Szent István körút is –, míg Budán az óbudai hídfőnél. A helyszínen, a hídon és közelében a lezárás után nagyjából tíz perccel látták kollégáink az első rendőrautót.

A híd lezárása után nagyjából húsz perccel a tüntetők elindultak a forgalomterelés miatt kiürül Szent István körúton a Nyugati pályaudvar felé. Közben azt skandálták, hogy „Elkúrtad” és hogy „Fidesz-maffia”. A keresztutcákból nem engedik ki az autókat se híd felé, se keresztül a körúton.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató