2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Óriási pofára esés: Makizaj 100 csövest tudott utcára vinni 100 ezer helyett - Fotók

Márki-Zay Péter a tüntetésre felhívásban azt írta, a Fidesz most nyomorba döntik magyarok millióit. A tüntetés elején nagyon kevesen gyűltek össze. Annyira kevesen, hogy az összes liberális oldal 100-200 főre teszi az Orbánt elkergető tüntetés nagyságát. Egészen nyugodtan kijelenthető, hogy Márki, aki délután 100 ezer embert várt, és garantálja Orbán elkergetését, élete legnagyobb pofonjába szaladt bele. Részünkről itt le is zárnánk a mai napot, meglátjuk hétfőn mi lesz.

Telex:

Szombat délután öt órára hirdetett tiltakozást egyebek mellett a katatörvény módosítása – lényegében a kedvezményes adónem megszüntetése – ellen Márki-Zay Péter a fővárosi Jászai Mari térre, a Margit híd közelébe, amelyen beszédet is fog mondani. Az Ébredj, Magyarország! Kiállás a rendszer áldozataiért elnevezésű demonstráción emellett a szervezők tájékoztatása szerint kiállnak „a tanárokért, a rendőrökért, az egészségügyi dolgozókért, a nyugdíjasokért és mindazokért, akiket a rendszer nyomorba dönt”.

A tiltakozásra előzetesen néhány százan jelezték a részvételi szándékukat. Ennek fényében aligha meglepő, hogy a helyszínen lévő munkatársunk beszámolója szerint nagyjából negyedórával a kezdés előtt „elkezdtek érkezni az emberek a képviselői irodaház előtti rakpartszakaszra. A színpad előtt sajtómunkásokkal együtt lézengenek maximum százan uniós és magyar zászlókkal. Páran fentről a rakpart korlátjáról nézelődnek”.

 

Képgaléria

(Kattins a képre a nagyobb méretért)
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató