2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Német energiaválság: már a közlekedési lámpákat is kikapcsolnák

Az országban több, a klímavédelem érdekében leállított erőművet is éppen újraindítanak, de a német kancellár, Olaf Scholz szerint ez csak átmeneti megoldás lehet.

Egyre nagyobb az aggodalom Németországban az energiaválság miatt – számol be a Híradó. Oroszország hétfőn zárta el – hivatalosan 10 napra – az Északi Áramlat gázvezetéket, ám Berlinben attól tartanak, nem érkezik több orosz gáz az országba. A tartományok takarékossági terveken dolgoznak: az is felvetődött, hogy éjszakára kapcsolják le a közlekedési lámpákat. A lipcsei városvezetés már tervbe is vette a forgalomirányító lámpák éjszakai lekapcsolását, a német fővárosban is arról szólnak a hírek, hogy éjszakára lekapcsolnák a közlekedési lámpákat. Emellett pedig a közvilágítást és az épületek díszkivilágítását is, például a Vörös Városházáét vagy a Brandenburgi kapuét. Szakértők közben arra figyelmeztetnek, hogy a forgalomirányítás kikapcsolásával jelentősen nőhet a balesetek száma is.

A Tierpark Berlin állatkertben is spórolnának. Az itt élő maláji medvéknek télen is fényre és 20 fokos hőmérsékletre van szükségük, ezért a kifutókat is fűteni kell, de most egy munkacsoport foglalkozik azon, hogy tudnak spórolni úgy, hogy télen az állataink számára továbbra is biztosítani tudjuk az optimális lakhatási körülményeket.

A németek egyébként már megkezdték a takarékoskodást. Nemrég egy kelet-németországi városban korlátozták a melegvíz-ellátást, máshol uszodákat zártak be. Az országban több, a klímavédelem érdekében leállított erőművet is éppen újraindítanak, de a német kancellár, Olaf Scholz szerint ez csak átmeneti megoldás lehet.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató